Vrijdagavond 25 augustus
Julianadorper Kermis 2006 spectaculair geopend door AV-GAS.
Het was weer eens tijd voor wat nieuws vond de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit. Zij nodigde de veelbelovende jeugdige Julianadorper band AV-GAS uit voor de opening van de Julianadorper Kermis 2006. De leden van de band gaven zelf een passende invulling aan de openingsact door tijdens het eerste nummer, dat ze over het Loopuytpark lieten schallen, plaats te nemen in rondzwevende vliegtuigjes van één van de kermisattracties. Vervolgens speelde de band nog een half uur op de alom bekende muziektent midden op het kermisterrein. De leden van de band werd na afloop bedankt voor hun bijdrage en innig gekust door Miss Kermis Julianadorp 2006, Brenda Balkema
De weergoden waren Julianadorp tijdens de eerste kermisavond goed gezind. Het was mooi zomeravond weer, terwijl het gedurende de ochtenduren nog stortregende. De avond kenmerkte zich door de gebruikelijke gemoedelijke sfeer op het Loopuytpark en in de tent bij de 'T Happerij. Veel dorpers, jong en oud, bezochten de kermisattrakties en namen het eerste kermisbiertje, ondertussen de laatste nieuwtjes van het dorp uitwisselend.
Het eerste programma-onderdeel van het kermisweekend vindt altijd plaats op het sportpark van Julianadorp, waar een aantal voetbalteams bestaande uit mannen en vrouwen, vaak gesponsord door een bedrijf, een kermiscompetitie afwerken. Het evenement werd helaas opgeschrikt door een noodlottige botsing, waarbij een speler een been op twee plaatsen brak. De ongelukkige werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een opvallend onderdeel van de kermisaktiviteiten is het dragen van t-shirts of andere kleding voorzien van ludieke teksten. Groepen kermisgangers, veelal jeugd, bedenken vooraf een tekst en laten die afdrukken op een t-shirt. Deze keer had een duo zich uitgeleefd in het appliceren van tekst bestaande uit letters en plaatjes op hun tuinbroek. Bij meerdere teksten was het grote ongenoegen te lezen dat er leeft bij de Julianadorpers over de ambtelijke perikelen betreffende het wel/niet toestaan van de feesttent bij de "T Happerij. Mogelijk is dit jaar voor het laatst vergunning verleend voor het plaatsen van de kermis-feesttent bij de 'T Happerij. Kennelijk heeft men binnen de ambtenarij en politiek geen idee van het belang van de tent tijdens de dorper kermis. Het gemeentehuis is ook zó ver weg van Julianadorp, in werkelijkheid vijf kilometer maar gevoelsmatig en vanuit dat praathuis gedragsmatig wel honderden kilometers.
De plaatselijke cafés Peanuts, Prins Hendrik en de 'T Happerij hebben voor de kermis een muziekprogramma opgesteld, waar ieder vrij toegang heeft. Alleen voor de tent bij de 'T Happerij wordt vanwege de kosten voor het opzetten van de tent entree geheven. Menigeen vermaakte zich in deze gelegenheden al opperbest en zal zijn uiterste best doen om dat vier avonden vol te houden.
Wij roepen hierbij alle dorpers op, om ook het kermisweekend mee te komen vieren. Er is vertier voor jong en oud. Tot ziens op de Julianadorper Kermis van 2006.

klik hier voor het programma van de Kermis
 
 
 
 
 
 
 
.

Miss Kermis 2006, Brenda Balkema
.
 
.

Tent dicht ?
Ben je helemaal door de malle molen getikt ?
(bedoeld voor gemeente- politiek en ambtenaren)
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tot ziens op de Julianadorper Kermis 2006

 

 

Deze pagina is gemaakt voor de website:
Julianadorp Parel van de Kop
dd augustus 2006
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright: Julianadorp-promotie '95