Trekker Trek en kermis op zondag
Op de zondagmiddag van het kermisweekend, rond een uur of vier, organiseert de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit altijd een spel op het Loopuytpark. Het is dan vaak dringen geblazen want daar staan ook alle kermisattrakties opgesteld. Deze keer bestond het spel uit een wedstrijd "Trek de Trekker". Groepen van vijf personen, in de categoriŽn jeugd, dames en mannen. Over een trajekt van ongeveer 20 meter moest een zware trekker uit stilstand in gang worden gebracht. Het inschrijfgeld per groep was vijf Euro en daarbij nog sponsorgeld vulde de prijzenpot tot totaalbedrag nabij de 200 Euro, hetgeen toch zeer aantrekkelijk was om in de wacht te slepen. De competitie werd met veel enthousiastme aangegaan en het lijkt ons toe dat dit spel best een paar jaar kan worden herhaald. Het spel past uitstekend bij Julianadorp. Voor de vele bloembollentelers die Koegras bevolken is de trekker toch ook het meest ingezette landbouwwerktuig.
Miss Kermis Julianadorp 2006 nam ter aanmoediging ook nog even plaats voor op de trekker en liet zich daarbij, breeduit lachend, samen met de trekker voortslepen. Ook werden deelnemende groepen ook wel eens stiekem door fans geholpen die de trekker aan de achterkant aanduwden. Dit werd nu nog door de vingers gezien, maar als de strijd echt hevig gaat worden zal de jury voortaan toch in moeten grijpen. Uiteindelijk, na de herkansingen, werd het team van Peanuts uitgeroepen tot de winnaar bij de mannengroep, zij legden de afstand, de trekker met zich meesleurend, in 24,5 seconde af. De tweede groep deed een halve seconde langer over het traject.
Deze middag is ook een echte familie-kermis-middag. Jong en oud vermaakt zich volop. Terwijl de spelactiviteiten aan de gang waren, het katnuppelen, spuitvoetbal en de "Trek de Trekker" wedstrijd, werd ook de kermis al weer volop bezocht. Opa's en oma's, veelal als oppas voor de kleinkinderen, bezochten de kermisattracties terwijl veel vaders en moeders hun vertier zochten bij cafe Prins Hendrik, waar het, zoals gebruikelijk op de zondagmiddag, weer zwart stond van de kermisvierders. Het bier vloeide daar rijkelijk, maar het was ook weer beregezellig, zoals we dat al sinds jaar en dag gewend zijn. In een gemoedelijk feeststemming, waarbij ook het zonnetje zich niet onbetuigd liet, beleefden de Julianadorpers en bezoekers van buiten weer een prachtige middag.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
.
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
<<<< terug naar eerste pagina

 

Deze pagina is gemaakt voor de website:
Julianadorp Parel van de Kop
dd augustus 2006
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright: Julianadorp-promotie '95