Satalietfoto's van de wijken en recreatieparken van Julianadorp
Julianadorp telt 15000 inwoners. Een dorp en toch zoveel inwoners. En .. het groeit de komende tien jaar, met de ontwikkeling van Julianadorp-Oost, mogelijk naar 20.000 inwoners. Er zijn gemeentes die minder inwoners hebben dan ons dorp. Julianadorp is te verdelen in 9 wijken en daarbij komt nog Noorderhaven een instelling voor mensen met (geestelijke) beperking. Julianadorp is het centrum van de polder Het Koegras(1824), dat betekent, dat bewoners in de polder, rondom Julianadorp, ook gerekend moeten worden tot de bewoners van Julianadorp. Bewoners van recreatieparken, inmiddels met een respectabel aantal vaste bewoners zijn niet bij het huidige aantal inwoners geteld. In volgorde van realisatie van de wijken in Julianadorp volgen hieronder luchtfoto's van de wijken van Julianadorp en Nooderhaven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
Om te laten zien waar de duizenden vakantiegangers in Julianadorp verblijven, volgen hieronder luchtfoto's van de zeven grootste recratieparken in Julianadorp(aan zee).
De foto's zijn niet op dezelfde schaalgrootte weergegeven,
maar alle wooneenheden zijn wel goed zichtbaar.
Alle parken liggen binnen een afstand van 2 kilometer vanaf het Noordzeestrand.
 
.
Vanaf de Zanddijk gezien, achter Residence Juliana verrijst momenteel een nieuw recreatiepark. Het Resort Duynzicht, dat is opgezet door Hoogenboom recreatie vastgoed. Het park bestaat uit 36 recreatiewoningen, met een kostprijs van gemiddeld 340.000 Euro. De woningen zijn tijdens de zomermaanden in zeer korte tijd aan de man gebracht. Het ontwerp van de woningen wijkt duidelijk af van de huizen van de bestaande recreatieparken. De eerste woningen zijn in casco klaar en er wordt hard gewerkt aan de bouw van het hele park. Dat Poolse arbeiders zomers in de bloembollensector komen werken is al wel algemeen bekend, maar dat wij bij de bouw van deze recratiewoningen dakbedekkers aantroffen uit Litouwen was voor ons wel zeer verrassend.

Dakdekkers uit Litouwen op zaterdagmiddag aan het werk op Resort Duynzicht

 

deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
dd. augustus 2007
copyright tekst,foto's,logo's en html-Julianadorppromotie '95