Zwingend Nieuwjaarsconcert mt een lege stoel
Afgelopen zondagmiddag 8 januari jl. vond in de Ontmoetingskerk het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert plaats. Het concert werd georganiseerd door de commissie O2, de Ontspannings- en Culturele commissie van de Ontmoetingskerk. Dit jaar zorgden het Huisduiner koor en de Julianadorper muziekvereniging Kunstzin voor de muzikale noot en mevrouw Bouwman trad op als gastvrouw. Voor muziekvereniging Kunstzin had dit publiek optreden een extra toewijding, omdat zij haar bijdrage aan het concert tevens als eerbetoon opdroeg aan mevrouw Adri Polet. Zij kwam enkele weken geleden plotseling te overlijden. Adri was jarenlang lid van Kunstzin.
Het Huisduiner koor zette de toon van de middag. Met de goed in het gehoorliggende streek- en zeemans liedjes en de enthousiaste uitvoering kreeg zij het goed opgekomen publiek direkt op haar hand. Het ten gehore brengen van liedjes als "Het Noordzeestrand", "Op de woelige baren" en "Bloody Mary" werkten aanstekelig. Het koor gaf met de keuze van haar repertoire goed aan dat het dorp Huisduinen zo gelegen aan de Noordzeekust een geliefde kustplaats is, waar men geniet van de romatiek van de zee, maar toch ook beducht is voor de grillen van het soms beukende water.Het Huisduiner koor stond onder leiding van dirigent Cees Arends
Na de pauze, waarin traditioneel naast de koffie en thee ook glhwein werd geschonken, volgde het concert van het Fanfare orkest en de Melodische slagwerkgroep van Kunstzin. Met name de nummers , My Way en het Schotse Amazing Graze pasten precies bij de sfeer van dit bijzondere optreden van de muziekvereniging. Aad Kloos was de dirigent van het Fanfare orkest van Kunstzin en de Melodische slagwerkgroep stond onder leiding van Hans Grotewal. Het afwisselende optreden van de blazers en de slagwerkers van Kunstzin en het optreden van het Huisduiner koor zorgden voor een prettige onderhoudende muziekmiddag.
 

Gastvrouw mevrouw Bouwman
 
 
HET HUISDUINER KOOR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Muziekvereniging
KUNSTZIN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
email: julianadorp-pvk@hetnet.nl
d.d. januari 2006
copyright: Julianadorppromotie'95