Kerstsfeer in Julianadorp
Wij zijn in het dorp op zoek gegaan naar de specifieke kerstsfeer.
De laatste weken van december, voorafgaand aan de kerstdagen, wordt overal in Julianadorp sfeerverlichting aangebracht. In een aantal straten wordt door de bewoners gezamenlijk de hele straat voorzien van speciale verlichting. Aan de donkere, soms zelfs sombere avonden wordt daardoor een meer feestelijk lichtend tintje gegeven.
De verkoop van kerstartikelen, bomen en versiering, en de kerstdiners zijn voor een aantal bedrijven van groot belang voor hun jaaromzet. We hebben een bezoekje gebracht aan een tuincentrum en verschillende Julianadorper horecagelegenheden. Op de opmerking, dat we op zoek waren naar kerstsfeer in Julianadorp en dat we die graag aan de bezoekers van de website wilden tonen werd enthousiast gereageerd.
De kerstbomen worden tegenwoordig door bewoners soms al voor het Sinterklaasfeest in de huiskamer opgesteld. Bij tuincentrum Groenrijk zagen we daarom een week voor de kerst David Evers druk in de weer met het bijelkaar zetten van de laatste kerstbomen. Heel veel keus had toen al niet meer. David is door de week Vwo-scholier en in de weekenden heeft hij een baantje bij het tuincentrum.
In Zwanenbalg had Lida Blank wel heel lang werk met het in de postbus stoppen van haar grote stapel kerstkaarten. De opening van de bus is, ter voorkoming van het ingooien van vuurwerk, heel nauw gemaakt. Lida had graag gezien dat het postbedrijf nog even hadden gewacht met die maatregel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://welcome.to/julianadorp
d.d. 22 december 2004
copyright : Julianadorppromotie '95