agenda julianadorp-parelvandekop.nl feb-maart13 april13 mei/juni13 juli-aug13 sept13 okt13 nov-dec-13 jan-maart14   archief
.
Herdenken van de Tweede Wereldoorlog is altijd sober in Julianadorp
De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsdag in 1945 is in Julianadorp geen officiële aangelegenheid. Het is dan ook beperkt tot het , door de bewoners, ophangen van de vlag halfstok op vier mei en vervolgens de vlag in top op vijf mei.
Bij de rotonde Zuiderhaaks-Langevliet waren op vier mei, de dag van de herdenking van de slachtoffers, de gebruikelijke dorper vlaggen verwijderd en aan één van de drie masten een nationale driekleur halfstok opgehangen en op bevrijdingsdag vijf mei wapperde te midden van twee dorper vlaggen defier de nationale driekleur
.
 
 
 
Ruud Kwast nam afscheid van het bestuur van belangenvereniging Julianadorp
Tijdens de jaarvergadering van de Belangen Vereniging Julianadorp trad Ruud Kwast terug als secretaris van het bestuur van de BVJ. Vanaf 2007 heeft hij zich namens de BVJ veelvuldig ingezet voor de leefbaarheid binnen Juliandorp. De functie van secretaris is altijd veel omvattend, dat is ook gebleken bij de inzet van Ruud . Hij werd bij zijn afscheid o.a. door Gert de Haas, oud-voorzitter van de belangenvereniging, het motortje van de BVJ genoemd.
Ruud heeft ook een grote bijdrage geleverd tijdens het 100-jarig bestaan van Julianadorp. Hij was initiator van het opzetten van het Dorper Rondje, waarbij een route was uitgezet die voerde langs bijzondere dorper instellingen, gebouwen en verenigingen. Ruud was ook nauw betrokken bij de coördinatie van het creëren van jubileumborden, door dorpers, die in alle straten en wijken waren opgesteld in 2009 en bij het regelen van de sculpturen van tulpen met drie dorper vlaggen die bij de toegangswegen van Julianadorp stonden. Daarbij was hij ook één van de gangmakers bij de uitgifte van de Julianadorper Dorpsgids.
Ruud hield zich naast zijn inzet voor de BVJ met meer zaken bezig binnen de gemeenschap die ten goede kwamen aan bewoners. Dat werd dit jaar nog eens benadrukt met de toekenning van een ridderorde namens de koning, die hem door de burgemeester werd opgespeld.
 

Ruud Kwast toont zijn afscheidskado dat hij kreeg overhandigd van voorzitter Jos Alberink
 

kieviten
 

de watersnip
 

de kwikstaart
 

Lekker in het in de zonnnetje stond deze blauwe reiger zijn vleugels te drogen
Strandvogels

steenloper in met veren zomerkleuren
 

strandloper
 
Jonge concervatoriumstudenten gaven concert in Ontmoetingskerk
Zondag 18 mei gaf student concervatorium de oud-Julianadorper Ruud Splinter samen met medestudent Cheung Kar Kay een concert in de Ontmoetingskerk . Ruud Splinter bespeelde als saxofoon en Cheung Kar Kay speelde piano. Het was een gevarieerd concert en samen met de bijzondere acoustiek van de Ontmoetingskerk werd het heel goed ontvangen door de aanwezigen.
Ruud Splinter kreeg in zijn jeugdjaren de eerste beginselen van het bespelen van de saxofoon aangeleerd door Aad Kloos dirigent/docent van de Julianadorper muziekvereniging Kunstzin. Hij hoopt over een jaar zijn studie aan het conservatorium af te sluiten.
 
 
 
 
Zondag 18 mei hield BudoCentrumJulianadorp haar jaarlijkse open dag.
Net als andere verenigingen is ook het BudoCentrum voortdurend bezig met het aantrekken van nieuwe leden. Daarbij is het organiseren van een open dag vaak heel nuttig. Potentiële nieuwe leden hebben dan zeer laagdrempelig toegang tot de prachtige accommodatie die de vereniging rijk is.
Met een wervelende show, waar de disciplines Karate Jitsu, Judo, Jiu-Jitsu, Pencak Silat, Laido en Self Defense in een sneltreinvaart de revue passeren, krijgt een toevallige bezoeker ook een mooi overzicht van de mogelijkheden die de vereniging biedt aan hun leden. Als extra lokker hanteert BudoCentrumJulianadorp gedurende de periode tot 1 oktober a.s.
een instaptarief van tien Euro per maand.
Naast de vechtsporten biedt het BudoCentrum ook de discipline Tai Chi, waar voorgeschreven lichaamsbewegingen een evenwicht vormen tussen lichaam en geest. Deze sport kan dan ook als zeer rustgevend worden bestempeld.
meer info op website van BudoCentrumJulianadorp
 
 
 
Tai Chi
 
 

Leraar Willem v/d Veen geeft instructie aan een bezoeker van de open dag
 
Zondag 18 mei werd de Dorper Dag Juliandorp georganiseerd. Deze vond plaats in Dorpshuis Juliandorp, Drooghe Bol 1006. Meerdere verenigingen en instelling konden zich presenteren aan bezoekers. O.a. Scouting Abel Tasman, muziekvereniging Kunstzin, Belangenverenging Julianadorp en de modelspoorbaanclub Smokey Railway klampten de bezoekers aan kennis te nemen van hun vereniging of club. Daarbij was de fotoclub Julianadorp druk in de weer om jong en oud vast te leggen op de gevoelige electronische plaat. Gelijkertijd was het gezellig rond de bar van het Dorpshuis waar dranken en versnaperingen werden geserveerd. Op één van de wanden was een grote presentatie van het nieuwe MFC ’t Dorpshuis, (nu nog Trefpunt) te zien.
Dorpshuis Julianadorp hoopt in de loop van het jaar begin volgend jaar naar de nieuwe locatie te verhuizen, al wordt er al wel getwijfeld aan de planning van de bouw, of het op tijd klaar zal zijn.
Meer info op de website van Dorpshuis Juliandorp
 

bezoekers kreeg informatie van de verenigingen
 

Modelspoorvereniging Smokey Railway had haar spoorbaan opgesteld in het Dorpshuis
 

Bezoekers werden door leden van fotoclub Julianadorp gefotografeerd
 
 
 
 
 
 
In tegenstelling tot het machinaal planten van de meeste soorten bloembollen is het planten van de bollen van de zantedeschia’s, (calla’s of aronskelk) nog steeds handwerk. De reden daarvoor is dat de bollen voor een goede uitgroei niet op de kop moeten worden geplant. Op lage karren voorzien van matrassen voortgetrokken door een tractor liggen de planters, die de bollen in een voorgedrukt patroon in de akker drukken. Het planten op deze manier geeft een bijzondere aanblik, toch is het voor de planters gerieflijker dan dat ze voortdurend gebukt, over het land lopend, het plantwerk moeten uitvoeren.

Medewerkers van bloembollenbedrijf Hoornsman bezig met planten van de bollen van zantadeschia's
 
 

Voor het plaatsbepalen van de te planten bloembollen wordt voorafgaand
aan het planten een patroon in de pantgrond aangebracht,
 
De zantadeschia-bollen worden vanuit de aangevoerde kistjes handmatig geplant
 
 

Vanaf het nog te planten bed wordt teelaarde "overgeschoten" waarmee de geplante bollen worden afgedekt.
 
 
Trefpunt wordt binnenkort verbouwd tot MFC Dorpshuis Julianadorp
Het omleggen van het fietspad bij het Trefpunt markeert de start van nieuwbouw ’t Dorpshuis
Na een aanloopperiode van meerdere jaren worden nu toch zichtbaar vorderingen gemaakt met de uitvoering van de nieuwbouw van Trefpunt, dat wordt verbouwd tot het nieuw Multi Functioneel Centrum van Julianadorp. Naast de realisering van een nieuw Dorpshuis gaan meerdere verenigingen en instellingen zich vestigen in het centrum. De naam Trefpunt wordt vervangen door MFC ’t Dorpshuis
. meer info op de website van het dorpshuis

Om nieuwbouw Dorpshuis mogelijk te maken wordt het fietspad bij Trefpunt omgelegd
 

Het bestaande fietspad tussen bibliotheek en Trefpunt wordt verwijderd
 

Een fotoimpressie van de te verwachten aanblik van het nieuwe
Dorphuis van Julianadorp na de verbouwing van Trefpunt
 
.
 
 
 
 
.
Van Harte Welkom op de Website
Julianadorp parel van de kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
,
de website is een non-profit promotie-site van Julianadorp
en wordt sinds 1999 gemaakt door

"Julianadorp-promotie '95"
e-mail: julianadorp@hotmail.com
( gadviseerde beeldinstelling is 1024 bij 768 )
,
!!! foto's van deze website mogen níet voor commerciële doeleinden worden gebruikt !!!
-------- copyright website & foto's : Julianadorp promotie '95 -----

 

Dorper Nieuws wordt samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van deKop
Nieuwstips kunt u e-mailen naar:
julianadorp@hotmail.com