agenda julianadorp-parelvandekop.nl aug-sept12 oktober12 nov-dec12 jan-13 feb-maart13 april13 mei/juni13 juli-aug13 archief
.
.
Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp heeft op zaterdag 28 september haar nieuwe oefenruimte aan de Van Foreestweg in gebruik genomen. Wethouder Wiltrude Turnhout was uitgenodigd om de opening een officieel tintje te geven. Vooorafgaand aan de opening onthulde zij samen met Michel Kloos, voorzitter van Kunstzin, de naam voor de nieuwe accommodatie van de muziekvereniging.
Uit een aantal suggesties van leden van Kunstzin is als naam "De Kunstschuur" gekozen.
Michel Kloos gaf nog even kort weer hoe Kunstzin door de gemeente werd gedwongen om haar aloude �n geliefde oefenruimte, de Ericaschool aan de Langevliet, te verlaten. Toch had hij ook een goed woord over voor de uiteindelijke steun van de gemeente bij het verwerven van de noodzakelijke vergunningen om de nieuwe accommodatie te mogen gebruiken. Er moesten wel eerst vier ambtenaren worden "versleten" voordat er spijkers met koppen konden worden geslagen. Pas toen rechtstreeks overleg met Wethouder Turnhout werd gevoerd kwam er echt schot in de zaak . Hij zette bij deze gelegenheid ook nog even Mart en Aad Kloos in het zonnetje voor de bijzondere inzet voor Kunstzin bij het welslagen van de overgang naar de nieuwe oefenruimte.
Wethouder Turnhout roemde de manier van overleggen met de gemeente zoals Kunstzin dat had gedaan. Het zou een goed voorbeeld kunnen zijn voor anderen bij het regelen van zaken met de gemeente.
De nieuwe oefenruimte aan de Van Foreestweg is in 1998 gebouwd door bloembollenbedrijf Warmerdam. Nadat het bedrijf is gestopt stond de schuur al enige jaren leeg. Na overleg met de huidige eigenaar Fa. Tummers in Breezand bleek de huurprijs voor de muziekvereniging acceptabel.
Kunstzin heeft in eerste instantie een contract van drie jaar en mocht het goed bevallen dan kan daarna verlenging van gebruik volgen.
Na de opening konden de aanwezigen het nieuwe onderkomen van Kunstzin bezichtigen. De vereniging kreeg daarbij menig kompliment over de inrichting, die echter nog niet geheel klaar is.
Ter opluistering van de opening gaven de muzikanten en majorettes van de vereniging nog een informeel optreden

Michel Kloos en Wethouder Turnhout onthullen de naam van de nieuwe oefenruimte van Kunstzin

De nieuwe accommodatie van Kunstzin aan de Van Foreestweg is in 1998 gebouwd als bloembollenschuur

Wethouder Turnhout verricht de offici�le opening van de nieuwe oefenruimte van Kunstzin

Mart Kloos, voorzitter Michel Kloos en Aad Kloos

Er was veel belangstelling bij de opening van "De Kunstschuur"

De opening werd opgeluisterd met vrolijke klanken van muzikanten van Kunstzin

Ook de majorettes droegen bij aan de feestelijke opening

Een eerste blik in de nieuwe accommodatie van muziekverening Kunstzin

Kunstzin heeft altijd een sterke sociale band binnen de geleding,
daarom is een speciale ontmoetings- en babbelhoek ingericht.

Echt geschiedenis, de uniformen van enkele jaren geleden en het vaandel van Harmonie Kunstzin 1906

De oefenruimte van de fanfare ingericht in de koelruimte van de voormalige bloembollenschuur

De oefenruimte van de Malletband met instrumenten die na afloop van repetities kunnen blijven staan
 
 
JVC1 moest in het nationale voetbalteam van Tuvalu haar meerdere erkennen,
maar de JVC-jeugd won van de internationals met 2-0
Op dinsdagavond 17 september speelde het nationaal team van Tuvalu een oefenwedstrijd tegen de Julianadorper voetbalcub JVC. In tegenstelling tot de verwachting verloor JVC 1 met 1-2 van het gastelftal. Van de seniorenwedstrijd konden we geen foto-s maken, daarvoor was het, tijdens de in de avonduren gespeelde wedstrijd, al te donker op het veld.
Voorafgaand werd een wedstrijd gespeeld tussen de jeugdspelers van JVC, de F-jes en de E-tjes en het team van Tuvalu. Het werd een vermakelijk partijtje waarbij de meer dan honderd jeugdspelers, als ��n kluit voetballertjes voortdurend jagend op de bal, speelden tegen elf spelers van Tuvalu. Met enig hulp van de scheidsrechter werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen door de jeugd.
Een kleine fotoimpressie van de wedstrijd van de jeugd volgt hieronder.
Het nationaal voetbalelftal van Tuvalu oefent in Nederland (info: Wikepedia)
Het Tuvaluaans voetbalelftal is een team van voetballers dat Tuvalu bij internationale wedstrijden vertegenwoordigt.Tuvalu bestaat uit acht eilanden in de Grote Oceaan ten noord-oosten van Australie. Als geassocieerd lid van de Oceania Football Confederation mag Tuvalu deelnemen aan de OFC Nations Cup, maar omdat het land geen volwaardig lid is, wordt het uitgesloten van deelname aan het WK. De bond, de Tuvalu National Football Association, verwacht eind 2012 aan alle eisen te voldoen om in aanmerking te komen voor het FIFA-lidmaatschap. Voorzitter Paulson Panapa zet zich sterk in om dit lidmaatschap te bereiken.
De Nederlander Foppe de Haan was van 25 mei 2011 tot 5 september 2011 tot bondscoach van Tuvalu. De Fries moest structuur aanbrengen binnen het voetbal op de archipel. Voor zijn werk bij Tuvalu ontving De Haan geen salaris.
In 2013 is het Tuvaluaans voetbalelftal op oefencampagne in Nederland. Zo zal het nationale elftal onder andere een aantal oefenwedstrijden spelen tegen lokale amateurteams.

Het doelgebied van Tuvalu waar het krioelde van de jeugdige JVC-spelers

De doelman werd regelmatig belaagd

Het eerste doelpunt van JVC is in de maak. De bal die nog net zichtbaar is zal in het doel verdwijnen

Bijna alle spelers van het team van het nationaal team van Tuvalu dat tegen JVC speelde.

Na afloop van de wedstrijd werd de jeugd naar de tribune gedirigeerd voor een groepsfoto
Al meer dan een tiental jaren wordt jaarlijks de Dorper Dag georganiseerd in Dorphuis Julianadorp (voorheen cultureel centrum Drooghe Bol) bij winkelcentrum Dorperweerth. Tijdens die dag wordt aan Julianadorper verenigingen en organisaties gelegenheid geboden zich te presenteren. Onder andere BelangenVereniging Julianadorp, sterrenwacht Zenith, Fotoclub Julianadorp, Sportvereniging Sportlust, dansschool Marga en de balletschool van Martine Goedegebuure lieten zich van de beste kant zien. Met een gezellig zitje centraal in de ontmoetingsruimte van het Dorphuis oogde het allemaal weer ontspannen tijdens deze inloopdag.
De organisatie gaf wel aan, dat het mogelijk de laatste Dorper Dag in Dorpshuis Julianadorp zou kunnen zijn, want zij zijn, samen met andere instanties, druk bezig met het realiseren van een nieuw multi functioneel centrum in Julianadorp. Daarvoor wordt onder de vleugels van Woningstichting sporthal Trefpunt opnieuw volledig verbouwd.

BelangenVereniging Julianadorp heeft nog wel wat in de aanbieding, Julianadorper vlag, herdenkingsboek
100 jaar Julianadorp, de Dorpsgids 2013 en nog meer hebbedingetjes voor de echte dorper

De fotoclub gaat zo te zien ook wel 's nacht op pad

Meisjes turnen van gymnastiekvereniging Sportlust in aktie,
Sportlust is de oudste sportvereniging van Julianadorp
 

Presentatie van dansschool Marga met meerdere diciplines
 

Een artist impression van het nieuwe Multi Functioneel Centrum Julianadorp waarvoor
sporthal Trefpunt geheel wordt verbouwd en gekoppeld aan de bibliotheek.
 
Regelmatig wordt in Galerie Potterie 't Tiende Kind een expositie gehouden.
Deze keer betreft het een tentoonstelling van foto's met als thema "Red Yellow en Bleu".
Het zijn werken van drie fotografen; Ronald Houwing, Nolly Nijenhuis en Ronald Smits
die te bezichtigen zijn in Galerie/Potterie ’t Tiende Kind aan de Langevliet 17 te Julianadorp.
De tentoonstelling is gestart op zaterdag 7 september en duurt tot maandag 7 oktober 2013.
De openingstijden zijn op woensdag tot en met zaterdag van 13:30 tot 15:30
en wanneer de vlag buiten hangt. De entree is gratis.
klik hier voor de folder met meer informatie over de fotografen
Voor nadere informatie:
www.tiendekind.nl

Galerie Potterie 't Tiende Kind, Langevliet 17, Julianadorp
 

Galeriehoudster Renee Franken(r) geeft het startsein van de expositie "Red Yellow en Bleu
met vlnr
de fotografen Nolly Nijenhuis, Ronald Houwing en Ronald Smits
.
Enkele foto's van de expositie "Red Yellow en Bleu"
.
 
 
 
 
 
.
 
Riepel veilig ondernemen
Winkelcentrum "De Riepel" is deze zomer onderscheiden met een 1e kwaliteitsster van veilig ondernemen. Het is een keurmerk van veilig ondernemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. De veiligheid geldt voor bezoekers van en werknemers in het winkelcentrum.
 
Gladiolen menshoog in Koegras zuid
In Koegras Zuid eind augustus bloeide veel gladiolen in verschillende kleuren. Het betrof een groot proefveld met nieuwe soorten gladiolen van een kweker uit Sint Maarten. Bij gebleken soortbestendigheid en niet gevoelig zijnde voor ziektes worden de knollen van de nieuwe soorten doorgekweekt en op de markt gebracht. De bloemen groeiden uit tot menshoogte. De kopmachine van Pieter Burger uit 't Zand moest twee keer over een gladiolenbed om alle bloemen te verwijderen.
Het verwijderen van de bloemen, het "koppen", wordt bij gladiolen, net zoals bij tulpen, gedaan om de zaadvorming tegen te gaan. De groei van zaadbollen bij gladiolen beperkt de aanwas van de knol in de grond.

Gladiolen in Koegras Zuid stonden menshoog volop in bloei
 

Pieter Burger had twee ritten nodig om de gehele stengel met bloemen te verwijderen
.

Veld met gladiolen met op de achtergrond Julianadorp met zicht op de Callantsogervaart
.
September, het zomerbadseizoen loopt ten einde. Het was de laatste weken van augustus en begin september nog prachtig strandweer. Menig badgast vond dan ook nog de weg naar het strand van Julianadorp.
De zomerhuisjes op het strand worden halverwege oktober weer verwijderd, en strandpaviljoen "Zee van Tijd" wordt weer gedemonteerd en landinwaarts opgeslagen. Ook de reddingsbrigade pakt de spullen in en de huisvesting wordt naar de winterberging gebracht. Alleen strandpaviljoen "Paal Zes" blijft op zijn plaats en kan het gehele jaar door worden bezocht.

Badgasten genoten nog volop tijdens de laatste weken van augustus en begin september
.
Het pontje "West Einde" al meer dan een eeuw een begrip voor de kortste verkeersverbinding tussen Julianadorp en haar zusterdorp Breezand.
En als de Kooybrug tijdelijk is afgesloten staan er lange files met wachtende auto's
om toch maar naar de overkant van het Noordhollands kanaal te geraken, zonder een omweg van tientallen kilometers te moeten maken.
.
.

Als de Kooibrug is afgesloten is het druk bij het pontje
.
Bijna overal op de landerijen van Koegras rondom Julianadorp zijn de bloembollentelers volop in de weer met het planten van bloembollen. Deze keer waren we op het land van Fa. Hulsebosch en Fa. Wessels die bezig waren met het planten van respectievelijk hyacintenbollen en t�te a t�te bollen, kleine narcissen. Bij Hulsebosch gaf het grote aantal planters van de hyacintenbollen, zich op de knie�n verplaatsend over het land, wel een bijzonder aanblik. In eerste instantie werden de bloembollen door de plantmachine keurig regelmatig op een rij in voren op het bouwland gestort en vervolgens werden de bollen handmatig rechtop gezet. Dit laatste werd gedaan door een groep Poolse medewerkers, die in tweetallen, op een afgebakend deel van het bloembollenbed de hyacintenbollen indien nodig in de juiste stand draaiden. Bij een volgende rit van de plantmachine werden de hyacintenbollen op het gecontroleerde bed met een laag teelaarde afgedekt. Gelijkertijd werd een nieuw bed bloembollen gestort. Het rechtop zetten van de hyacintenbol is bedoeld om tot een goede uitgroei van het gewas te komen. Op het land van bloembollenteler Wessels werd het planten van de t�te-a-t�te-bolletjes door ��n man met een plantmachine uitgevoerd. Tijdens het rijden over een bloembollenbed vindt het ingraven en het afdekken van de bloembollen direkt na elkaar plaats. In het voorjaar, als de bloembollen voluit zijn uitgegroeid en in bloei komen, mogen we weer prachtig gekleurde bloeiende bloembollen- velden in Koegras tegemoet zien.

Een gecontroleerd bed met hyacintenbollen wordt machinaal afgedekt
en een nieuw bed met bloembollen wordt aangemaakt.

De hyacintenbollen worden door een groep Poolse medewerkers rechtop in de grond gezet

Adam en Kamil volop in actie bij het rechtop zetten van de hyacintenbollen

De te planten bloembollen bij Fa. Wessels worden in kuubkisten aangevoerd

E�n man kan samen met de plantmachine een heel bloembollenveld beplanten.
De trekker met plantmachine rijdt daarbij rustig een tijd door zonder bestuurder

Voor het tegengaan van het verstuiven van de losse teelgrond en als bescherming tegen
vorst in de winter worden na het planten de bloembollenvelden met stro afgedekt.
.

Het Loopuytpark west met prominent de schaduw van de dorper ontmoetingskerk
 

De avondzon veroorzaakte een "gouden" Buitenveld en Junior College Julianadorp
 

Met de rijkelijk bloeiende hortensias ontstond een klein Breukelen in Zwanenbalg
 
Altijd mooi, het zicht op de Van Foreestweg vanaf de duinen van Julianadorp aan Zee

Typerend, het vakantie verkeer richting de recreatieparken van Julianadorp aan Zee
.
 
 
 
 
 
 
 
 
Van Harte Welkom op de Website
Julianadorp parel van de kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
,
de website is een non-profit promotie-site van Julianadorp
en wordt sinds 1999 gemaakt door

"Julianadorp-promotie '95"
e-mail: parelvandekop@debvj.nl
( gadviseerde beeldinstelling is 1024 bij 768 )
,
!!! foto's van deze website mogen n�et voor commerci�le doeleinden worden gebruikt !!!
-------- copyright website & foto's : Julianadorp promotie '95 -----

 

Dorper Nieuws wordt samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van deKop
Nieuwstips kunt u e-mailen naar:
parelvandekop@debvj.nl