november/december 2013
Ook u kunt uw vereniging langs deze weg promoten en/of
ander nieuws doorgeven. e-mail:
parelvandekop@debvj.nl
de redactie behoudt ten alle tijde het recht een bericht wel/niet te plaatsen
weer volop Kerstsfeer in Julianadorp Sportlust turnen springlevend in nieuwe trainingspakken
kerstmarkten in Julianadorp met veel dorper bezoekers zorg om behoud eerste stenen gebouw Julianadorp
boren voor rioolbuis geeft overlast op Van Foreestweg ook boerenkoool groeit goed in Koegras
Butget Food vestigde zich in oude Aldi-pand algenschuim bedekt regelmatig het Julianadorper strand
Stef v/d Berg nieuwe kerstboomverkoper bij Dorperweerth promotie recreatie Noordkop Noordholland in vroeger tijd
weer feest- en activiteitentent bij de T'Happerij Koegrastunnel is van nieuwe asfaltlaag voorzien
het nieuws van december/november kan nog worden aangevuld met actueel nieuws
aangepast: 23 december
agenda julianadorp-parelvandekop.nl nov-dec12 jan-13 feb-maart13 april13 mei/juni13 juli-aug13 sept13 okt13 archief
.
 

Loopuytpark
.

De Parkstraat
.

De mooiste kerst-etalage van Julianadorp aan de Parkstraat
.

De kerststal in de Landbouwstraat
.

De Landbouwstraat
.

De Tuinbouwstraat
.

Langevliet-Vlietstraat


.

Meester de Vriesstraat
.

Wethouder W.de Boerstraat
.

Van Foreestweg
.

De Riepel
.

Bewoners van Zwanenbalg 13.. + 14.. hebben dit jaar gezamenlijk kerstverlichtings-ornamenten
gemaakt, die tijdens de donkere dagen van 2013 zorgen voor een prachtige aanblik in de straat.
.
.
.

Ook Zwanenbalg
.
 
Zaterdag 20 en zondag en 21 december werd een creatieve kerstmarkt gehouden in Potterie t Tiende kind. Het was de eerste keer dat Renee Franken in haar atelier creatieve kerstuitingen bijelkaar bracht. Gedurende de beide dagen kwamen regelmatig belangstellenden een kijkje nemen en de verkoop was naar tevredenheid van de standhouders.
Z
ondag 15 december vonden in Julianadorp de zo langzamerhand traditionele kerstmakten plaats. De Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit organiseerde in de feesttent bij de T'Happerij een culturele Winterfair met meerdere kraampjes voorzien van creatieve kerstuitingen van de standhouders, optredens van muziekvereniging en koren met daarbij de Kerstman met een kerstverhaal voor de kinderen, die zich ook nog konden laten schminken.
Vertegenwoordigers van het team Classic Gym for Life presenteerden hun plan om het komende jaar van 31 augustus tot 7 september deel te nemen aan een fietstocht van 1260 kilometer, van Nederland naar Italie. Zij zijn op zoek naar sponsors voor die wielertocht, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de organisatie Artsen Zonder Grenzen.
Gelijkertijd hadden ondernemers van winkelcentrum de Riepel een kerstmarkt opgezet in het winkelcentrum. Meerdere winkels boden in de vorm van een soort braderie hun waren aan in marktkraampjes. Veel dorpers brachten gedurende de middag een bezoekje aan beide markten, waarbij de concurrentie van andere kerstmarkten toch ook wel merkbaar was.
Creatieve kerstmarkt in Galerie/Potterie 't Tiende Kind

Tijdens de kerstmarkt zaten de dames Mink en Boogerd rustig te breien aan hun creaties

Ank Louwrier (rechts) verkocht de door haar gemaakte keramische kerstklokjes

Jacqueline Lincewicz (links) presenteerde bijzondere, kunstzinnige keramische moza�eken

moza�ek met titel Vrijheid (links)
 
Winterfair Julianadorp 2013
 

De kerstman met een verhaal voor de jeugd
 

Vertegenwoordigers van het team Classic Gym for life in aktie voor Artsen Zonder Grenzen
 
 
 

Muziekvereniging Kunstzin zorgde weer voor passende kerstmelodie�n
 

Creatief centrum De Vlinder waar u terecht kunt voor het maken van kerstcreaties
 

Gespiegeld kinderschminken
 
In winkelcentrum de Riepel werd een kerstbraderie gehouden
 
.
Door uitbreiding van de recreatieparken wordt de druk op het bestaande riool te groot. Daarom wordt langs de Van Foreestweg een nieuwe rioolbuis aangelegd. Middels gestuurd boren wordt een riool-persleiding aangebracht naar het rioolpersstation bij winkelcentrum De Riepel. Vandaar ligt al een persleiding naar de waterzuivering aan de oostoever. Eerst wordt een deel van de rioolbuis aangebracht vanaf Middelzand naar De Riepel, een afstand van vijfhonderd meter, vervolgens volgt nog een boring naar de kust. De werkzaamheden gaan nog een aantal weken in beslag nemen.
Ter hoogte van Middelzand zijn langs de Van Foreestweg tijdelijk stoplichten aangebracht die gedurende het boren een flink obstakel vormen voor het passerende autoverkeer. Voor fietsers is een deel van de Van Foreestweg zelfs afgesloten, die worden omgeleid door de wijk Middelzand.
De boring van Middelzand naar De Riepel is inmiddels gelukt. Met boog met een maximaal diepte van elf meter is de boor naar De Riepel gestuurd. Het boorgat moet nog groter worden gemaakt. Vervolgens moet de rioolbuis, met een dikte van 25 centimeter, door het gat worden getrokken. Tijdens het ruimer maken van het boorgat stagneerden de werkzaamheden. De boorinstallatie en het toegepaste boormiddel waren niet berekend op het onverwachte zoute grondwater in ��n van de doorboorde grondlagen. De boormachines viel stil, waardoor vertraging bij de werkzaamheden is onstaan.

Boorinstallatie voor rioolbuis aan de Van Foreestweg
 

Met tijdelijk stoplichten wordt het autoverkeer langs de werkzaamheden gelootst
Fietsers worden omgeleid door Middelzand
 

De eerste boring is gelukt , de boor kwam bij de Riepel weer tevoorschijn
 

Het deel van de riool-persbuis van 25 mm dik van Middelzand naar de Riepel is inmiddels aangebracht
 
Sportlust Julianadorp springlevend in nieuwe trainingpakken
Gymnastiekvereniging Sportlust Julianadorp gaat het nieuwe jaar volledig
in stijl de wedstrijden bezoeken met moderne sponsorpakken die beschikbaaar gesteld zijn door bouwbedrijf Dozy bv en stukadoorsbedrijf Wassens.
Voor de dames zijn jongslede prachtige trainingspakken aangekocht. De wedstrijdpakken van de jongens waren vorig jaar al vernieuwd met steun van attractiepark de Goudvis. Zo komen alle sporters voortaan netjes voor de dag.

Op zaterdag 14 december vond de 1e onderlinge wedstrijd van dit seizoen plaats in Julianadorp.De volgende kinderen sleepten in hun categorie de 1e prijs in de wacht.
Pre instap recreatie: Jitske De Loos, Pupil1 recreatie1: Famke Mulder
Pre instap recreatie 3: Nikki Coll�, Recreatie 1: Lijsanna Ribero
Jongens pupil 13: Karsten van Amersfoort, Pupil 2 D3 Anouk smith,
Pupil 1 D1: Nadeche Lewakabessy, Instap D1: Vera Boer,
Instap N2: Madee Zwart, Jongens pupil 8: Dean Poland,
Jongens instap 9: Wesley vd Zande, Jongens jeugd 8: Ricardo vd Berg,
Jongens benjamin 10: Joeke Deutekom.

De 2e onderlingewedstrijd van g.v. Sportlust zal plaatsvinden op 15 februari 2015
Info en foto: Sportlust Julianadorp, Monica Zuidberg
email: gvsportlust@gmail.com
meer info over Gymnastiek Vereniging Sportlust Julianadorp
op de
website van de vereniging

De dames turngroep van Sportlust Julianadorp gehuld in de nieuwe trainingpakken
 
Met de opening van supermarkt Budget Food wordt weer een nieuwe poging gedaan om vanuit het oude Aldi-pand aan het Loopuytpark goedkoop een ruim assortiment aan levensmiddelen aan de man te brengen. Deze firma volgt Paletvoordeel op, die het maar enige maanden heeft volgehouden in hetzelfde pand en inmiddels is verhuisd naar de Schooten in Den Helder.
Tijdens de openingsdag kwam een lading winkelwaar aan dat niet zomaar uit de vrachtwagen kon worden gehaald. Een laadklep ontbrak. Met assistentie van Wout Roozen, die te hulp kwam met zijn heftruck, lukte het toch nog de vrachtwagen redelijk snel te lossen.

Budget Food de nieuwe supermarkt op het Loopuytpark
 

Wout Roozen zorgde met zijn heftruck voor het lossen van een vrachtwagen met koopwaar
 
Stef van den Berg is na drie jaar de nieuwe verkoper van kerstbomen op het parkeerterrein bij winkelcentrum Dorperweerth. Stef is sinds korte tijd weer aktief in de groenwereld. Hij heeft nu een hoveniersbedrijf met als basis zijn woonadres aan de Scheidingsvliet in Koegras Zuid. Anderhalf jaar geleden is hij gestopt met de grote Groenrijkvestiging aan de Schoolweg, maar nu is hij weer helemaal terug. Voor alles dat te maken heeft met het netjes houden en aanleggen van tuinen kan een beroep worden gedaan op het hoveniersbredrijf van Stef van den Berg.
Meer info vindt u op de website:
www.stefvandenberg.nl

Stef van den Berg de nieuwe verkoper van kerstbomen bij Dorperweerth
.
De tent voor het (uitverkocht) Winterfeest op zaterdag 14 december van de T'Happerij en de Kerstfair op zondag 15 december van de Culturele Vereniging wordt weer opgezet.
Zondag 15 december kunt u niet alleen terecht in de tent maar wordt gelijkertijd ook een kerstmarkt gehouden in winkelcentrum "De Riepel" aan de Schoolweg

Een inmiddels vertrouwde aanblik, het meermalen per jaar opzetten van een feesttent bij de T'Happerij
.
Wat is de toekomst van het gebouw van de Eerste Gemeenteschool in Julianadorp. Het schoolgebouw is het eerste in steen opgetrokken gebouw van Julianadorp dat in 1871 ter vervanging diende van de, op dezelfde locatie, in 1836 gevestigde eerste lagere school van de polder Het Koegras.
Nu het onderandere muziekvereniging Kunstzin onmogelijk is gemaakt de verenigingsaktiviteiten betaalbaar in het schoolgebouw voort te zetten rijst de argwaan richting het gemeentebestuur of daar wel wordt beseft dat dit gebouw bij de stichting van Julianadorp een cruciale rol heeft gespeeld.
De aanwezigheid van de school was tevens de aanzet om een Maatschap op te richten die zich inzette voor de totstandkoming van Julianadorp. Het initiatief daartoe werd in 1906 genomen door Pieter Loopuyt jr., kleinzoon van Pieter Loopuyt de eerste particuliere eigenaar van de polder Het Koegras.
Kortom, was de school er niet geweest dan was het dorp Julianadorp op de huidige locatie mogelijk nooit ontstaan. Onze zorg gaat nu uit naar bestuurlijke eenheden bij de gemeente die geen weet hebben, of niet willen hebben van het belang van het pand voor het ontstaan van Julianadorp en daarmee van groot historisch belang is voor Julianadorp.

Zorg om de toekomst van het eerste stenen schoolgebouw in Julianadorp dat als
oorsprong van Julianadorp op de huidige locatie mag worden gezien
.
 
 
 
 
 
Promotie recreatie Noordkop Noordholland in vroeger tijd
 
Koegrastunnel is van nieuwe asfaltlaag voorzien
 

De laatste vlammen voor herstel asfaltvloer van Koegrastunnel
.
 
 
 
 
 
 
.
 
Van Harte Welkom op de Website
Julianadorp parel van de kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
,
de website is een non-profit promotie-site van Julianadorp
en wordt sinds 1999 gemaakt door

"Julianadorp-promotie '95"
e-mail: parelvandekop@debvj.nl
( gadviseerde beeldinstelling is 1024 bij 768 )
,
!!! foto's van deze website mogen n�et voor commerci�le doeleinden worden gebruikt !!!
-------- copyright website & foto's : Julianadorp promotie '95 -----

 

Dorper Nieuws wordt samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van deKop
Nieuwstips kunt u e-mailen naar:
parelvandekop@debvj.nl