agenda julianadorp-parelvandekop.nl maart/april11 mei-juni11 juli11 sept-okt11 nov-dec11 maart12 archief
.
Opening Tentoonstelling Striptekenaars in 'Tiende kind
Zondag 15 april jl. is in Galerie-Potterie 't Tiende Kind de tentoonstelling geopend van werk van vijf bekende striptekenaars. De opening werd verricht door de heer Wiebe Meijer, oud internist te Den Helder. De deelnemende striptekenaar zijn: De Julianadorper Daniel van den Broeke met tekeningen van de Rode Kater van Sp!ts, Uuterwaerdt en Viktor en Frenky van Eppo, Gerben Valkema van Elsje van o.a. NH Dagblad, IJsbrand Oost Max Miller van Eppo, Jorg de Vos Storm van Eppo, Michiel van de Vijver met enkele van zijn werken voor het blad 'Kr@sh Magazine' en Jan Dirk Barreveld de tekenaar van Eug�ne in de Veronica-gids. Er zijn originele tekeningen, werkschetsen en ingelijste illustraties te zien. Ook is er de mogelijkheid om werk van de tekenaars en diverse stripalbums te kopen. De tentoonstelling biedt een unieke gelegenheid om het werk van deze gerenomeerde striptekenaars te bekijken en is te bezoeken tot/met 5 juni 2012 in het 't Tiende Kind aan de Langevliet in Julianadorp.
Openingstijden: Woensdag t/m Zaterdag 13.00 -15.00 uur en wanneer de vlag buiten hangt
Adres: Lange Vliet 17, 1787 BD Julianadorp. Meer info op de
website van 't Tiende Kind

Michiel van de Vijver,Gerben Valkema, Julianadorper Dani�l van de Broek, IJsbrand Oost en Jorg de Vos
foto's: R.F. Houwing email: fotografie@langevliet.nl website: http://www.langevliet.nl/fotografie/
 
Tulpsculpturen worden herplaatst bij de toegangswegen van Julianadorp.
Tijdens de viering van de 100e naamdag van Julianadorp sierden 8 stuks schitterende tulpsculpturen de toegangswegen van het dorp. De Belangen Vereniging Julianadorp en de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit hebben in overleg met elkaar en de Gemeente Den Helder besloten om 3 stuks van deze sculpturen wederom op te stellen en wel bij 3 prominente punten in de openbare ruimte van het dorp: Bij de rotonde bij residence Buitenveld, op de in de toekomst te realiseren rotonde Langevliet/toekomstige Noorderhaaks (tijdelijk op het land van de boerderij Oranje vrijstaat) en een exemplaar aan de Noordzijde van de Callantsogervaart ter hoogte van garage Schaap.
De Firma Winder, bijgestaan door een aantal dorper vrijwilligers, neemt belangeloos de realisatie van de opstellingen voor haar rekening en de sculpturen zelf zijn door de zorg van de fa. Sanderse, oud dorpsmid Korevaar en dezelfde vrijwilligers duurzaam geconserveerd en gedecoreerd. Aan dit laatste heeft het Marinebedrijf wederom in het kader van het maatschappelijk belang haar medewerking verleend. Binnenkort zullen op de vermelde plekken de nodige voorbereidingen worden getroffen en de bedoeling is om de werkzaamheden voor de komende Koninginnedag af te ronden.
Het opstelvlak zal worden verfraaid met sierbestrating, beplanting en 3 stuks vlaggenmasten.
De sculpturen zullen zodra de agenda van wethouder Kees Visser dat toelaat officieel door hem worden onthuld.
info : BelangenVereniging Julianadorp
Inmiddels, dd. 28 april, zijn alweer een aantal tulpsculpturen
aangebracht bij de invalswegen van Julianadorp

E�n van de tulpsculpturen met drie vlaggen die opnieuw zijn geplaatst bij kruising Langevliet - Zuiderhaaks
 
Het bestuur van het Julianapop-festival wilde iets terug doen voor de bewoners van Buitenveld voor de verstoring van de rust die wordt veroorzaakt door het Julianapop-festival dat jaarlijkse in juni plaatsvindt op de tegenoverliggende ijsbaan, het festivalterrein van Julianapop. Het bestuur van Julianapop verraste daarom zaterdag 7 april jl. de bewoners van het appartementencomplex met het aanbieden van een goed gevuld bloemenperk bij de hoofdingang.
Onder deskundige leiding van Jilles de Wit en met wensen van bewoners werden meerdere geschilkte bloemsoorten door het bestuur ingegraven. De soorten zijn zo gekozen, dat het perk over enige tijd ��n grote bloemenzee wordt. (
foto's: bestuur Julianapop)

Het bestuur van JulianaPop met "mascotte" Wessel Korevaar.
staand vlnr: Fiona de Leeuw- vd Spoel, Robert Bak, Wim Wijngaard, Suzanne Apeldoorn, Lisette Schop,
Sander Kroon, Fredy Vos en
zittend vlnr : Coen Roozen, Reinder Kooistra en Gerben van Zwieten (vz).
info over Julianapop op de website van JulianaPop 
 
Verloting elektrische fiets door Culturele Vereniging tijdens Springfair op zondag 15 april
Tijdens de Springfair op zondag 15 april houdt de Culturele Vereniging een bijzondere promotieactie.
Om nieuwe leden te werven worden tijdens Springfair flyers uitgedeeld en zijn voor kinderen ballonnen beschikbaar. Het doel is nieuwe leden te werven om daardoor een breder draagvlak te krijgen bij bewoners van Julianadorp.
Het lidmaatschap is 10 euro.

Om aan deze actie een speciaal tintje te geven, wordt door de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit tijdens de Springfair ook onder alle leden van de Culturele Vereniging een elektrische fiets verloot van het merk Union, nieuwste model 2012,
t.w.v. 1699,-,verloot

De nieuwe geworven leden op de Springfair en de bestaande leden maken kans op deze mooie fiets!
De fiets wordt mede gesponsord door Halfords Den Helder.

Om al de activiteiten die de Culturele Vereniging het hele jaar door organseert te kunnen laten doorgaan hebben wij onze leden hard nodig.

meer info op :
website Culturele Vereniging
 
Door de lage temperatuur begin april komt de massale tulpenbloei zeer geleidelijk op gang op de bloembollenvelden rond Julianadorp. De tulp gedijt het best bij mooi, zonnig weer met een aangename temperatuur. Toch gaat binnen enkele weken heel Koegras weer kleuren met de in bloei staande tulpen op de uitgestrekte bloembollenvelden. Op een akker van Martijn en William Pijnacker aan de Rijksweg zagen we de voorloper, een prachtig rode tulp, al bijna in bloei staan.
.
Open dag Scouts Abel Tasman Julianadorp en Smokey Railway
Op zaterdag 14 april hielden Scouting Abel Tasman Julianadorp en Smokey Railway de jaarlijkse open dag. Kinderen, jongeren en ouders, konden kennis te maken met het uitgebreide, avontuurlijke Scoutingprogramma, dat voor elke leeftijd nieuwe uitdagingen biedt.
Er waren spelletjes met opdrachtjes uit het dorp Hotsjietonia, het marshmallows bakken boven een kampvuur, een voedselkringloopspel en pionieren met boomstammen en touw.
Scouting Abel Tasmangroep heeft al programma's voor kinderen vanaf 4� jaar, maar ook oudere kinderen en jongeren vinden bij Scouting veel van hun gading. Scouting biedt voor iedereen een actieve vrijetijdsbesteding. Van knutselen en buitenspel voor de jongste, toneelspelen of een vossenjacht, tot spelenderwijs samenwerken, de natuur ingaan, en een (gps)zwerftocht lopen
voor de oudsten.
Als uw kind een opkomst wil bijwonen, is uw kind natuurlijk van harte welkom.
De scouting kent drie groepen, welpen, bevers en scouts en binnen kort een nieuwe groep met de naam explo's voor ouder jeugd, tieners van 15 tot 19 jaar

Jeugd en ouders worden van harte uitgenodigd bij de Julianadorper scoutinggroep Abel Tasman.
Het troephuis is te vinden tussen de basisscholen aan de Drooghe Bol en de wijk Kruiszwin 56, net voor het bruggetje.
Meer info: www.scouting-julianadorp.nl
.
Gelijk met de scouting hield ook De Smokey Railway Club haar open dag
In het welpenlokaal van scouting Abel Tasman was de grote clubbaan opgezet,
om een ieder te laten genieten van de spoorwegmodelbouw.
Sinds 1999 zijn een aantal amateur modelspoorwegbouwers bezig met het vervaardigen een modulebaan met een Duits landschap. Er rijden de treinen met gelijkstroom op een baan van 4x6m1 met een lengte van ca 60 meter spoor (Peco) incl. de schaduwbaan. Verder was er een Faller car system in de baan verwerkt met voertuigen die je nergens anders zal zien rijden.De baan is in opbouw. Veel van de scenery wordt door de leden zelf gemaakt en is hierdoor nog lang niet af,
maar maakt deze hobby juist zo dynamisch Voor alsnog is het een analoge baan met vele elektronische snufje.De Smokey Railway Club zit op dezelfde lokatie als scputing Abel Tasman
.

Tijdens de open dag van de scouts moesten verschillende opdrachten worden uitgevoerd

Al eerder was aan een projekt gewerkt met het construeren van een heuse spaghetti-brug

De scouts namen ook een kijkje bij de treinenclub Smokey RailwayAnton Hoving van Smokey Railway herstelt het kleine loopwerk van een tankwagon
 
De bloemblollenschuur van pioniers van de bloembollenteelt in Koegras, Belle & Teeuwen, is in de nacht van zondag op maandag twee april volledig afgebrand. Het gebouwtje werd niet meer gebruikt als bloembollenschuurde, de laatste tijd was het in gebruik van een timmerbedrijf . De eerste melding van de brand werd gedaan door spoorwegwerkers die bij de Koegrasspoorbrug bezig waren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Uit historisch oogpunt gezien was het toch een markant gebouwtje. Het is in de jaren dertig in opdracht van bloembollentelers Belle & Teeuwen neer gezet. Deze telers behoorden bij de eerste telers die vanuit de bloembollenstreek ten zuiden van Haarlem, "de Zuid", als pioniers kunnen worden aangemerkt voor de bloembollenteelt in de polder Het Koegras. Het bedrijf bestaat al lang niet meer, maar de naam van de beide telers, Belle en Teeuwen, is altijd op de voorgevel blijven staan. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog heeft het pand tijdelijk dienst gedaan als noodschooltje voor de lagere school van Julianadorp. De bestaande lagere school werd gevorderd door de Duitse Bezetter met als gevolg, dat in Julianadorp een vijftal noodchooltjes werden ingericht, waarvan de schuur van Belle & Teeuwen er ��n was.
Het restant van het gebouwtje geeft een trieste aanblik en met de ruiming daarvan verdwijnt ook weer een stukje tastbare geschiedenis van Koegras.
De uitslaande brand bij voormalige bloembollenschuur van Belle&Teeuwen
met op de voorgrond de vrijwillige brandweer van Julianadorp,
(foto's brand: Ronald Houwing www.langevliet.nl )
De trieste restanten van de voormalige bloembollenschuur

Omdat asbestdelen zijn vrijgekomen is het omliggende terrein is tijdelijk afgesloten

Ter herinnering, een archieffoto(2005) van de schuur van Belle & Teeuwen
 
Zaterdag 31 maart hield TennisVereniging Julianadorp open dag. Deze dag luidt tegelijk het zomerseizoen van de tennisvereniging in. De dag begon met clinicks voor de jeugd, waarna in de loop van de middag senioren in akie kwamen met een demonstratiewedstrijd. TennisVereniging Julianadorp heeft een kleine driehonderd leden en tijdens deze dag meldden zich een achttal nieuwe jonge ledemn aan. Voor zondag 1 april was het openingstournooi van het zomerseizoen van de club uitgeschreven. Daarvoor hadden zich twee-en-zeventig leden aangemeld.
De tennisvereniging heeft een prachtige eigen tennisaccommodatie, die mooi beschut, aan de Zanddijk, tussen de voet van de duinen en recreatiepark "De Zandloper" ligt. Van de leden wordt wel enig hand en spandiensten verwacht om de baan goed te houden, bardiensten te draaien en zorg te dragen voor de schoonmaak van het complex.
Zin gekregen om te tennissen? Kijk voor meer informatie op www.tvjulianadorp.nl

De jeugd van TennisVereniging Julianadorp tijdens de voorbespreking van de tennisclinicks

tennis clinicks met begeleiding en instructie van de trainer Jack van Hofwegen

Tennissers in de dop, nog wel iets te jong om lid te worden, maar wie weet... jong geleerd ...............

Ouders en leden van de tennisclub in de gezellige kantine van de TVJ

Er staan nog genoeg activiteiten op het programma de komende maanden
.
Zondag 1 april hield Budo Vereniging Julianadorp een demonstratiedag om belangstellenden de gelegenheid te bieden kennis te maken met verschillende disciplines, Judo, Jiu-Jitsu, Karate-Jitsu, Iaido, Tai Chi en Zelfverdediging, die in de club zijn verenigd. Middels een flitsende show met begeleidende muziek, die gedurende de dag een aantal keer wordt herhaald, worden de demonstraties in hoog tempo aan het publiek voorgeschoteld. Net als de hierboven genoemde tennisvereniging beschikt BudoVereniging Julianadorp over een prachtige eigen sportaccommotie, die sinds 2003 is gevestigd aan de Mstr Daarnhouwerstraat. Het complex bestaat uit een groot gebouw met deels twee verdiepingen. Op de begane grond is een grote dojo en zijn de kleedkamers en de kantine. Op de tweede verdieping is een grote zaal die is voorzien van een parketvloer en een spiegelwand . De zaal wordt o.a. gebruikt door een balletschool. Met enig trots vermeldt de vereniging dat zij de mooiste DOJO van de Noordkop bezit.
Veel meer informatie treft u aan op de website van BudoCentrumJulianadorp
 

Een deel van de leden van de Budo Vereniging die de demonstraties verzorgden
 

Judo met plezier
 
 
 

Iaido
 
 

Karate-Jitsu
 

Jiu-Jitsu
 

Tai Chi
 
De tulp anders
 
Het dorper nieuws van april 2012 wordt in de loop van de maand aangevuld met meer (actueel) nieuws
.
 
Van Harte Welkom op de Website
Julianadorp parel van de kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
,
de website is een non-profit promotie-site van Julianadorp
en wordt sinds 1999 gemaakt door

"Julianadorp-promotie '95"
e-mail: parelvandekop@debvj.nl
( gadviseerde beeldinstelling is 1024 bij 768 )
,
!!! foto's van deze website mogen n�et voor commerci�le doeleinden worden gebruikt !!!
-------- copyright website & foto's : Julianadorp promotie '95 -----

 

Dorper Nieuws wordt samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van deKop
Nieuwstips kunt u e-mailen naar:
parelvandekop@debvj.nl