maart 2010
Ook u kunt uw vereniging langs deze weg promoten en/of
ander nieuws doorgeven. e-mail:
julianadorp@hotmail.com
de redactie behoudt ten alle tijde het recht een bericht wel/niet te plaatsen
aangepast: 28 maart 2010
agenda julianadorp-parelvandekop.nl feb/maart09 mei09 juni09 juli09 aug09 sept09 okt09 dec09 kerst09 jan10 feb10 archief
De lente is nu echt aangebroken
Op een-en-twintig maart is de lente weer aangebroken en dat is goed te zien. Overal, in Julianadorp in de tuinen en op de bloembollenvelden van Het Koegras zijn bloeiende lentebodes waar te nemen. Sneeuwklokjes, Krokussen en klene narcissen geven vollop kleur en het lentebeeld wordt daarbij nog meer versterkt door schapen met hun dartelende en snoezende lammeren in de wei.
Woensdag 10 maart werd de jaarvergadering van de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit gehouden. De Culturele vereniging, ťťn van de oudste verenigingen van het dorp, organiseert het hele jaar door evenementen en ondersteunt daarnaast ook culturele aktiviteiten van andere verenigingen/stichtingen. Vorig jaar vierde zij officiŽel haar vijftig-jarig bestaan, al was in 1933 ook al sprake van de culturele vereniging Julianadorp met als toenmalige voorzitter meester J. de Vries.
Uit het jaarverslag blijkt, dat het afgelopen jaar weer een flink aantal aktiviteiten zijn georganiseerd die, mede door vaak zeer goede weersomstandigheden, heel goed zijn geslaagd. Op financiŽel gebied heeft de vereniging ook niet te klagen zij start het nieuwe verenigingsjaar met een stevig batig saldo. Een opvallende uitgave van vorig jaar was de schenking van het borstbeeld van koningin Juliana, dat in het kader van 100 jaar Julianadorp is geplaatst bij de Onmoetingskerk. Naast de eigen evenementen van de culturele vereniging heeft het bestuur ook ondersteuning verleend aan de stichting 100 jaar Julianadorp. Deze stichting was in 2007 door de Culturele Vereniging in het leven geroepen om tijdens het jubileumjaar 2009 de feesten voor de viering van het honderdjarig bestaan van Julianadorp te organiseren en te coŲrdineren.

Het huidige bestuur van de Culturele Verenging Julianadorp Vooruit vlnr;
Frieda BrŁcher, Leila van Zaal, Wima Bregman, Susan Tas, Jan Romar (vz),
Heleen Kreuk,Gerrit van Mullem, Johan van Loenen en Henk Stromer
Kosten organisatie van de jubileumfeesten 100 jaar Julianadorp volledig afgedekt.
Tijdens de vergadering deed Gerrit van Mullem, voorzitter van de stichting 100 jaar Julianadorp, verslag van het verloop van de viering van het jubileumjaar 2009. De stichting kijkt tevreden terug op de festiviteiten die hebben plaatsgevonden, met dank aan een groot aantal vrijwilligers dat zich heeft ingezet om alles goed te laten verlopen. Als hoogtepunten werden nog even genoemd de koninginnedag, die helaas door gebeurtenissen elders in het land een zwarte rand kreeg. Toch was deze dag, met de opening van het jubileumjaar, die werd verricht door de zeer enthousiaste Erica Terpstra, gedurende de ochtend een prachtig feest. De verloting die was opgezet ter derving van de kosten verliep enigszins teleurstellend, maar de verkoop van dorper vlaggen verliep daarentegen boven verwachting. De stichting is nog bezig met het vinden van een goede bestemming voor de acht plaatstalen grote tulpen en vierentwintig vlaggemasten die bij de toegangswegen van Julianadorp zijn neergezet. Deze zijn inmiddels te koop aangeboden. De stichting heeft ook nog 1400 jubileumboeken "100 jaar Julianadorp jong en dynamisch" in de aanbieding.
Het totaal uitverkochte eindfeest in oktober en financiŽle bijdrages van Belangen Vereniging Julianadorp die de versiering deels heeft bekostigd en de vele sponsors, zorgden voor het volledig kunnen afdekken van de kosten van de feestelijkheden.

Stichting 100 jaar Julianadorp heeft nog acht plaatstalen tulpen
en vierentwintig vlaggemasten te koop
Uitslag tuinenkeuring
Al jaren achtereen wordt door de Culturele vereniging een tuinenkeuring verricht. Door het hele dorp worden tuinen beoordeeld door een jury die de mooiste grote tuinen en kleine tuinen aanwijst.
De prijswinnaars van het jaar 2009 waren:
Grote tuinen- 1e G Burger V0gelzand 3504, 2e N Gouwenberg Vogelzand 2304 3e S Langelaan Van Foreestweg 12. Kleine tuinen- 1e M Minnes Mstr. J.De Vriesstraat 50, 2e fam Hartog Vogelzand 3418, 3e fam v/d Vlugt Vogelzand 2312

Prijswinnaar decemberlichtjes
Ook voor de, door bewoners aangebrachte, speciale kerstverlichting werd door de Culturele Vereniging een prijs toegekend en die was voor 2009 voor famile Vermeulen Vogelzand 4263

Echtpaar Burger winnaar van de eerste prijs bij de keuring van grote tuinen
de prijs die gepaard gaat met de ontvangst van de wisselbeker
Activiteiten die dit jaar bij de Culturele Vereniging op het programma staan zijn;
30 april Koninginnedagviering met vrijmarkt en versierde fietsen, 6 juni boerengolf ipv stratenvoetbal
11 juli ringsteken, 13 augustus miss & mister kermis verkiezing, 20-23 augustus dorper kermis, 18 september rondje Julianadorp op herhaling Cult.ver ism de BelangenVerenigingJuliamnadorp, 11 november Sint maarten, 20 november Intocht Sint, 18 december kerstverlichting-fiets-wandel-tour. Daarnaast wordt nog ondersteuning verleend aan, 11 april Springfair en 20 juni Julianapop.
Klik hier voor meer info op de website van de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit
Op vrijdag 12 maart werd de bandjescontest JulianapopPrimeur gehouden. Een viertal bands streden om de eer om bij winst te mogen deelnemen aan de eerstvolgende Julianapop op zondag 20 juni a.s. De vier deelnemende bands waren, de dorper band The Alternation, Famous Crap , Roamers Code en Vaart.
Het niveau van de bands werd door kenners als goed beoordeeld. Roamers Code werd aan het eind van de avond uitgeroepen tot winnaar. De band bestaat uit leden afkomstig uit Lunteren, Arnhem, Huizen en Amersfoort.
Inmiddels is de Roamers Code opgenomen in het programma van Julianapop waar verder nog optreden; de landelijk bekende zanger Kane met band, de dorper boerenrockband Av-gas - Gebroeders Ko en Valerius. klik hier voor meer info op de website van Julianapop

Roamers Code de winnaar van JulianapopPrimeur 2010

't Was gezellig druk in cafť Peanuts tijdens JulianapopPrimeur 2009
Het was voor Francis Den Otter een complete verrassing toen zij op de dag van haar vijftigste verjaardag in de tuin aan de Wethouder W.de Boerstraat een fikse Sara op bezoek kreeg.
Het tankstation van Marees aan de Schoolweg gaat verhuizen naar een locatie dichtbij de rotonde Schoolweg-Zuiderhaaks. Mede door de renovatie van de Schoolweg, waar meerdere verkeersremmende drempels zijn aangebracht nodigt het niet uit om als automobilist de weg als route te kiezen. Voor het tankstation Marees was dat dan ook de reden om het bedrijf te verplaatsen naar een punt waar meer autoverkeer is. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe tankstation. De tappunten zijn inmiddels al zichtbaar.

Het aloude brandstofstation van Marees aan de Schoolweg gaat verdwijnen

Bij de rotonde Schoolweg-Zuiderhaaks wordt hard gewerkt
aan de bouw van het nieuwe tankstation van Marees
.
Op meerdere plaatsen in de provincie worden de bushaltes voor de Connexxionbussen opgewaardeerd tot echte busperrons. Zo worden ook de haltes bij de rotonde ter hoogte van Noorderhaven flink verbeterd. Voor het gemakkelijker in en uitstappen voor de busreizigers worden verhoogde opstapplaatsen gemaakt en uitvoegstroken voor de bussen waardoor minder overlast ontstaat voor het andere verkeer als bus stopt bij de haltes.

Er wordt gewerkt aan verbeterde bushaltes aan de Langevliet bij Noorderhaven
Langs de weg stond aangegeven, dat de VanForeestweg nog zou zijn afgesloten tot 4 april, maar inmiddels, zaterdag 27 maart, is de weg al weer open gesteld voor verkeer. Er is een mooi nieuw wegdek aangebracht voorzien van duidelijke belijning. Met het aanbrengen van meer lantaarnpalen is de openbare verlichting langs de weg ook flink verbeterd. De weg is zo mooi en strak dat het ons niet zal verwonderen dat het bij ingebruikname al gauw als racebaan zal worden gebruikt. Er is, in tegenstelling tot de vernieuwde Schoolweg, geen enkel verkeersremmend element aangebracht.
De verandering voor weggebruikers betreft de fietser-oversteekplaats bij cafť de T'Happerij. De weg is daar verbreed en voorzien van een soort vluchtheuvel.

Vernieuwde, verbrede afslag van de Langevliet naar de Van Foreestweg

De nieuwe Van Foreestweg, zo strak als een polderweg, nodigt nu al uit om flinke vaart te maken
En daar zijn ze dan, de nieuwe mini-majorettes van muziekvereniging Kunstzin, waarvan we al eerder melding hebben gemaakt in een flitsberichtje. Een groepje meisjes onder leiding van de leidster Kelly (midden) vormt de jongste telg van de muziekvereniging. Een aantal jaren hebben we de majorettegroep moeten missen, maar binnenkort zijn ze weer samen met de grote muzikanten te bewonderen bij optredens in het dorp. Er wordt hard getraind om bij het eerstvolgende muziekfestijn op het Loopuytpark op zondag 16 mei a.s., dat wordt georganiseerd door muziekverening Kunstzin, met een showtje voor het voetlicht te treden.
foto: Lianne
De ondernemers van het nieuwe winkelcentrum de Riepel hebben aangegeven, dat het parkeerterrein bij het centrum al te klein is. Zij heeft derhalve voorgesteld om extra parkeerplaatsen te realiseren op een smalle strook grond, langs de bevoorradingsweg die nu nog niet is ingericht, aan de achter het winkelcentrum.

Achter het winkelcentrum worden mogelijk extra parkeerplaatsen aangelegd
Er was een tijd dat er veelvuldig wedstrijden paalzitten werden georganiseerd
Bij het zien van de afgezaagde bomen bij Klaas Hoornsman langs de Langevliet
zou als variant een wedstrijd boomzitten kunnen worden gehouden.
Ochtendgloren boven Koegras
Terugblik in het jaar 2003
Dit jaar bestaat de website
Julianadorp Parel van de Kop tien jaar en dat heeft ons er toe gebracht om een aantal foto's die in de loop van de jaren zijn gemaakt opnieuw op te nemen in de website. Toen ze de eerste keer werden gepubiceerd was de oplagruimte voor de website beperkt en waren we genoodzaakt steeds kleine foto's op te nemen in de webpagina's. Nu het allemaal wat ruimer in het jasje zit kunnen we de foto's van weleer deze keer in groter formaat tonen.
Hieronder volgt een fotoreportage bestaande uit foto's die zijn gemaakt in 2003. Het is een keuze uit het archief, geen totaaloverzicht van alle aktiviteiten in dat jaar, maar wel een aantal blikvangers van toen.
Deze keer foto's van: nieuwjaarsduik -carnaval - bloembollenwerk -avondvierdaagse -tuintjeskeuring - sportdag Clasic Gym-Sportlust Julianadorp - winnaars winkeliersaktie Loopuytpark -Julianadorpers Julianapop -Majorettes Kunstzin -Ringrijden -Zwanen met jonkies -Koninginnedag vrijmarkt -
Genua in aanbouw - Afslag Langevliet-Zuiderhaaks -Landelijk
Majorettes Kunstzin
Zwanen met jonkies
.

.

 
Van Harte Welkom op de Website
Julianadorp parel van de kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
,
de website is een non-profit promotie-site van Julianadorp
en wordt sinds 1999 gemaakt door

"Julianadorp-promotie '95"
e-mail: julianadorp@hotmail.com
( gadviseerde beeldinstelling is 1024 bij 768 )
,
!!! foto's van deze website mogen nŪet voor commerciŽle doeleinden worden gebruikt !!!
-------- copyright website & foto's : Julianadorp promotie '95 -----
Dorper Nieuws wordt samengesteld door de makers van de website
Julianadorp parel van de kop
Nieuwstips kunt u e-mailen naar:
julianadorp@hotmail.com