De opening van de verlengde Zuiderhaaks
Julianadorp opening Zuiderhaaks
De verlengde Zuiderhaaks werd zaterdag 15 juli officieel in gebruik genomen. De weg werdom 14.00 door Wethouder Boskeljon geopend.Voorafgaand mocht de jeugd zich al vanaf 10.00 uur uitleven op het wegdek. Zij waren uitgenodigd om de weg van tekeningen te voorzien. Het thema van de kunstwerken was "Ik ga op weg naar .....". Voor de mooiste creaties werden prijzen uitgedeeld. Verder werden er na de opening nog een wielerwedstrijd een een hardloopwedstrijd gehouden. Speciaal voor de opening van de Zuiderhaaks werd een tent bij de Langevliet opgesteld, waar alle Julianadorpers welkom waren om ter gelegenheid van de opening van de nieuwe weg een glas te komen heffen .
Na twintig jaar praten en voorbereiding is de laatste maanden hard aan de nieuwe Julianadorper weg gewerkt en is eindelijk de verlengde Zuiderhaaks gerealiseerd. Gedurende de maand juni is echt een eindsprint ingezet. Het fundament van de weg, bestaande uit puin, werd gepaard gaand met grote stofwolken aangebracht. Aansluitend werd met grote snelheid het wegdek gelegd. De weg is een verbinding tussen de Langevliet en de Schoolweg ten oosten van Julianadorp. Bij Buitenveld is een fietspad en en tijdelijke bouwweg aangelegd, ter hoogte van de bouwkavel van de geplande Middelbare School ten zuiden van de ijsbaan en dicht achter de bebouwing van de Schoolweg zijn een wegafslagen gemaakt.
Halverwege het trajekt maakt de weg een haakse bocht. Bij die bocht is een grote waterpartij aangelegd. De jeugd heeftde plas inmiddels ontdekt en gedurende de afgelopen zeer warme dagen al verkoeling gevonden in het water.
Naast de nieuwe weg is een ruim fietspad aangebracht, dat op verschillende plaatsen middels kunstmatige verhogingen een speels karakter heeft. Het is al wel gebleken dat fietsers door de glooiingen gepaard gaand met tegenwind soms flink op de trappers moeten staan. Toch werd al voor de opening gretig gebruik gemaakt van de fietsroute, waarbij enig nieuwsgierigheid van dorpers naar de nieuwe weg ook zeker een rol speelde. Het trajekt is gezien vanuit het dorp ook een aantrekkelijke wandelroute voor mens en dier. Langs de nieuwe weg is een grote verscheidenheid aan wilde bloemen en met nog het gemeentelijk modderdepot geeft dat een bijzondere ongedwongen aanblik.
De verlengde Zuiderhaaks is een feit en zal ongetwijfeld veel gebruikt worden.
Julianadorp heeft met de nieuwe weg een kwart rondweg om het dorp gekregen. Het is wenselijk dat de rondweg nog verder wordt doorgetrokken naar de Langevliet ten noorden van het dorp en verder een aansluiting krijgt met de Breewijd.
Met een zelfde voortvarendheid als de totstandkoming van de verlengde Zuiderhaaks hebben beleidsmakers mogelijk weer twintig jaar nodig om daar achter te komen, terwijl wij dat nu al flink rondbazuinen.
Alle mannen en vrouwen die een bijdrage hebben geleverd bij het realiseren van de weg zeggen wij hartelijk dank, Julianadorp heeft er een mooie weg, mèt fietspad, bij !!!
 
Foto-impressie van de opening verlengde Zuiderhaaks
 
 
 
 
 
 
 
.
 
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
meer foto's >>>>>>

 

Deze pagina is gemaakt voor de website:
Julianadorp Parel van de Kop
dd juli 2006
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright: Julianadorp-promotie '95