Fotopagina 1   Fotopagina 2
Springfair Julianadorp ontwikkelt zich tot landelijk aansprekend evenement
Springfair Julianadorp lijkt zich na Julianapop tot het tweede landelijk aansprekend evenement te ontwikkelen dat jaarlijks in Julianadorp wordt georganiseerd. De derde editie trok al meer dan drieduizend betalende bezoekers (kinderen mogen gratis de fair bezoeken). Het prachtige voorjaarsweer met geregeld een zonnetje en een klein briesje deed menig dorper en gasten van buiten besluiten een kijkje te komen nemen op de fair die werd gehouden op het terrein van Noorderhaven. De verkeersregelaars bij de ingang aan de Langevliet hadden tussen twaalf en twee uur de handen vol om automobilisten en fietsers zonder veel oponthoud toegang te verschaffen tot het evenemententerrein waar ruim voldoende gr�tis parkeergelegenheid was. Toch stond ook de berm van de Callantsogervaart vol met auto's van bezoekers.
De stemming op de fair was weer opperbest en met de muzikale bijdrage van het echtpaar Buis werd de sfeer nog extra verhoogd. Van de standhouders, met brocante, tuinspullen, honingwijnen, schilderijen en nog meer, teveel om op te noemen, kwamen een aantal uit de regio, maar ook vanuit Drente, Overijsel en West Friesland hadden de verkopers de weg naar Julianadorp gevonden. Zij waren unaniem vol lof over de organisatie, de geboden sfeer en accommodatie.
Blikvangers waren de stands van onder andere de dames van het hoedenblok, de verkoper van allerlei produkten die werden gemaakt met toevoeging van honing, een beroepsschilder waar niet mocht worden gefotografeerd en de IJsclub Julianadorp die reclame maakte voor haar 75-jarig jubileumfeest op zaterdag 17 mei a.s. Daarbij trokken ook een drietal keurig verzorgde oude auto's en een draaiende gasmotor met een groot vliegwiel veel belangstelling.
Tijdens het evenement traden op een centraal opgesteld podium meerdere muziek- en dansgroepen op. Bezoekers konden daar gelijkertijd even uitrusten van hun wandeling langs de kraampjes. Aan de jeugd was ook gedacht. Uit vliegers hoog in de lucht viel op gezette tijden snoep naar beneden en op het terrein werden bewerkte ballonnen uitgedeeld.
Calamiteiten werden niet gemeld, met uitzondering van een ambulance die was opgeroepen voor een meisje, dat zich verstapte en daardoor haar knie zwaar verzwikte. De valkenjachtgroep had aan het eind van de dag nog wel een tegenslag. De uitgevlogen valk, die was voorzien van een zendertje, kon niet meer getraceerd worden. Het aanwezige publiek had de vogel hoogstwaarschijnlijk doen besluiten zich schuil te houden. Inmiddels is de valk weer terug op het nest, zondagavond om half tien had Leon, de valkenier, hem weer te pakken. De valk had zijn heil in de duinen gezocht
De organisatie, met name Mary Romar en haar meiden, met ondersteuning van de mannen van de Culturele Vereniging, kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement dat volgend jaar, 2009, het jaar waarin Julianadorp 100 jaar bestaat, wederom een aansprekend vervolg kan krijgen.
 
 
 
 
 
 
 

Wim van Ammers en Ton Kortekaas van de Bijenvereniging
 
 
 
 

Het echtpaar Buis van Het Scheepsvolk
 

Anna en Indy met haarvlechtende dames van Blabla
 

Deze opgepoetste antieke MG trok veel bekijks
 
 
 
IJsclub Julianadorp viert zaterdag 17 mei haar 75-jarig bestaan met een groot feest op en bij de ijsbaan
 
 

Bloembollenbedrijf Duin van fam. v/d Berg
 

Mevr. Verresen breide eigenhandig de sloffen die ze hier te koop aanbiedt
 

Gerrie Kooren uit Slootdorp maakt een praatje tijdens het stoelenmatten
 
volgende pagina >>
 
Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
e-mail: parelvandekop@debvj.nl
copyright Julianadorppromotie ' 95