Elf november is de dag dat u ons wat geven mag. 't Was weer Sint Maarten keuvelavond in Julianadorp. Een traditioneel feest dat al jaren in verschillende delen van het land wordt gevierd. Het is met name een feest voor de kinderen die voorafgaand aan de avond, veelal op school, prachtige lampionnen maken. Enthousiast belden ze deze avond weer aan bij veel bewoners. Zij zongen hun favoriete Sint Maartenlied en toonden trots hun zelfgemaakte keuvel. Als beloning voor de "bedelzang" en het vele werk dat ze hadden verricht kregen de Julianadorpertjes ruimhartig snoepgoed en andere versnaperingen toegestopt. Een kleine driehonderd kinderen lieten hun keuvels beoordelen door een deskundige jury die jaarlijks door de Culturelevereniging Julianadorp Vooruit wordt uitgenodigd. Die keuvelkeuring vond plaats in cafe Preanuts aan het Loopuytpark.
De prijzen van de keuvelkeuring van de Culturele vereniging worden na afloop van de intocht van Sinterklaas in Julianadorp op zaterdag 22 novemeber a.s door de Sint zelf uitgereikt in het Zwanenest in Middelzand.
Ook in winkelcentrum Dorperweerth kon de jeugd de keuveltjes sinds enkele jaren weer laten beoordelen. Het aantal kinderen dat in het winkelcentrum hun lampion aanboden voor de keuring werd geschat op een kleine vierhonderd. De winnaars worden daar aanstaande zaterdagmiddag bekend gemaakt.
 
 
Deze pagina is gemaakt voor de website:
Julianadorp Parel van de Kop
d.d. november 2008
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
e-mail:
parelvandekop@debvj.nl
copyright Julianadorp-promotie '95

 

 

 

 

 

 

Winnaars lampionnenkeuring Julianadorp 2008
leeftijd 2-4 jaar:
leeftijd 5-7 jaar:
leeftijd 8 jaar en ouder: