Kleine driehonderd deelnemers en veel kijkers bij Julianadorper Nieuwjaarsduik 2008
Met de traditionele Nieuwjaarsduik is het nieuwe jaar 2008 op het strand van Julianadorp aan Zee ingeluid. Het was dit jaar de 33e keer dat het evenement in Julianadorp werd georganiseerd. Het was redelijk zacht weer, maar het water bleek was wel erg koud, zodat veel "zwemmers" niet lang in zee bleven. De deelnemers konden zich vanaf 11.00 uur inschrijven en om precies 13.00 uur klonk het startsein voor een renpartij met als doel een ferme nieuwjaarsduik in de Noordzee. De altijd klaarstaande vrachtauto's van Beers, speciaal naar het strand gereden om te dienen als beschutte verkleedruimte voor de zwemmers, werden met het zachte weer niet veel bezocht. De meeste deelnemers verkleedden zich gewoon op het strand, zoals ze dat zomers ook gewend zijn. Een kleine driehonderd liefhebbers deden dit jaar mee aan de Julianadorper Nieuwjaarsduik. Het is doorgaans vaak een internationaal gezelschap. Nederlanders en buitenlandse vakantiegangers die de jaarwisseling doorbrengen in de omliggende Julianadorper recreatieparken. De Nieuwjaarsduik wordt gezien als een soort uitdaging die ze niet willen missen. Een gezin uit Dirkshorn had voor de nieuwjaarsduik in Julianadorp gekozen, omdat de afstand van het parkeerterrein naar het strand niet zo groot is. "Niet we ieder jaar komen hoor, maar het leek ons wel een leuk het nieuwe jaar met een zeeduik te beginnen", was hun uitleg over hun deelname. Familieleden van de deelnemers leggen met hun fotocamera de koude duik vast.
De namen van de deelnemers, nadat ze tweemaal hebben deelgenomen, worden vastgelegd in de boeken. Vervolgens wordt het aantal nieuwjaarsduiken per deelnemer exact bijgehouden.
De publieke belangstelling en de aandacht van de nieuwsmedia wordt alle jaar groter. Dit jaar werd het dorper evenement ook vastgelegd door een team van RTV-Noord Holland. 's Avonds werden de beelden van de nieuwjaarsduik met een kort interview met enkele deelneemsters in het nieuws getoond.
Dit jaar was er voor het eerst een muzikale omlijsting van het evenement. In restaurant "Zo is Dat" zong REM de sterren van de hemel en op het strand klonk het dreunende ritme van een Djembee-groep en na afloop deelde de organisatie warme chocolademelk en herinneringsvaantjes uit.
Na een groot aantal jaren de Nieuwjaarsduik te hebben georganiseerd is de huidige commissie, bestaande uit Siem v/d Woude met assistentie van Peter Dirks en Henk Post, naarstig op zoek naar vers bloed. Het is ook steeds moeilijker om genoeg geld bijeen te brengen voor de instandhouding van de Julianadorper Nieuwjaarsduik. Hierbij moet wel worden opgemerkt, dat aan de deelnemers slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.
De Julianadorper Nieuwjaarsduik 2008
Een foto-impressie bestaande uit twee pagina's.
Fotopagina 1 direct naar Fotopagina 2 >>>

rechts Helma Thomas, die voor de 28-ste keer deelnam aan de Julianadorper Nieuwjaarsduik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar fotopagina 2 >>

 

deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
d.d. 2 januari 2008
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
email:
parelvandekop@debvj.nl
copyright: Julianadorppromotie '95