Muziekfestijn 2007
Zondagmiddag 16 september werd op het Loopuytpark het derde Julianadorper Muziekfestijn georganiseerd. Het festijn vond plaats onder gunstige weersomstandigheden en mocht zich verheugen op een goede publieke belangstelling. Op het programma stonden optredens van het Jeugd ShowBand van de IJmuider Harmonie, het Ritmisch Koor uit Breezand en de Sea Side Jazzband uit Den Helder. Tevens trad de organiserende Julianadorper muziekvereniging Kunstzin op met het Melody Percussion Ensemble, de Drumfanfare en het Fanfare-orkest
Het Ritmisch Koor Breezand bestaat uit 90 zangers en een combo van 8 muzikanten. Het van oorsprong kerkkoor bracht nummers ten gehore van licht klassiek tot close-harmony,gospel en pop. De Jeugd Showband uit IJmuiden,met muzikanten tot maximaal 16 jaar,bracht een wervelende show die nog extra werd opgeluisterd door een Color Guard bestaande uit meisjes van 8 tot 13 jaar. De Jeugd Showband is een kweekvijver voor het concertorkest van de IJmuider Harmonie of de Seabreeze Bigband. De Sea Side Jazzband uit Den Helder is in 1982 ontstaan uit de Jazzclub Den Helder. Het reportoire bevat "oude stijl" jazznummer. De band bestaat uit vijf personen, die de klassieke muziekinstrumenten, trompet, trombone, klarinet, banjo, sousafoon, drums en wasbord bespelen. Muziekvereniging Kunstzin,dat volgend jaar,in de huidige vorm,haar vijfentwintigjarig bestaan viert,is met haar zestig leden een begrip in Julianadorp. Zij wordt regelmatig uitgenodigd om luister bij te zetten bij festiviteiten en openingen van nieuwe accommodaties. Ook treedt zij vaak op in de regio bij avondvierdaagses,buurtfeesten, oranjefeesten etc.
De organisatie van het muziekfestijn was in handen van Muziekvereniging Kunstzin. Zij had 29 sponsors bereid gevonden een bijdrage te leveren om het Julianadorper Muziekfestijn 2007 mogelijk te maken.
 
 
Ritmisch koor Breezand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Melody Percussion Ensemble
Muziekvereniging Kunstzin uit Julianadorp
 
 
 
 
 
 
Sea Side Jazzband
uit Den Helder
 
 
 
 
 
Jeugd Showkorps
van IJmuider Harmonie
 
 
 
 
 
 
 
Drumfanfare en het Fanfare-orkest
Muziekvereniging Kunstzin uit Julianadorp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tot ziens bij het volgende muziekfestijn in Julianadorp,
dat plaats vindt op 14 september
2008
 
Oproep voor oud-leden van Muziekvereniging Kunstzin
Muziekvereniging Kunstzin bestaat het volgend jaar (2008) 25 jaar. Zij wil dat jubileumjaar niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er staan in dat jaar meerdere dagen met een feestelijk tintje op stapel voor jong en oud De festiviteiten starten op zaterdag 24 mei met een grote ReŁnie. Het bestuur van Kunstzin probeert momenteel alle oud-leden te traceren en een uitnodiging voor die dag te sturen. Het blijkt echter moeilijk te zijn om ŗlle adressen te achterhalen. Zij doet daarom een oproep aan oudleden die de reŁnie willen bijwonen, om adresgegevens door te geven aan de organisatie.

Adresgegevens kunnen worden gemaild naar:
kunstzin25jaar@quicknet.nl
 

 

Deze pagina is samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
d.d.september 2007
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright Julianadorppromotie'95