Ouderwetse gezelligheid vierde hoogtij tijdens Julianadoper kermis 2007
Het klopte tijdens het afgelopen kermisweekend allemaal. Het was uitstekend weer, de organisatie liep op rolletjes en tussen de kermisattrakties op het Loopuytpark en bij de horeca was het ook uiterst aangenaam vertoeven. De aangetrokken muzikanten en zangers lieten zich van de beste kant zien. Ook op het ijsbaanterrein heerste een gemoedelijke kermissfeer. Het belangrijkste dat bijdroeg aan dit zeer geslaagde kermisweekend was de ontspannen, vaak feestelijke, houding van de kermisvierders. Vanuit alle hoeken van Julianadorp en de regio kwamen ze om samen een plezierig kermisweekend te beleven. Opa’s en oma’s en vaders en moeders met jonge kinderen konden volop meegenieten tijdens hun bezoek aan de kermis.
De kermis 2007 in Julianadorp ging vrijdagavond van start met driedubbel gas. De dorper band AV-GAS was uitgenodigd om de kermis in te luiden. Zij had twee crossmotoren meegenomen om hun muzikale klanken aan te vullen tot een flinke explosie van geluid waarmee het kermisweekend officieel werd geopend. Veel dorpers, oud-dorpers en andere kermisgangers van buiten waren toen al toegestroomd naar het (mr. Pieter) Loopuytpark, het hart van Julianadorp. Het park bood weer vier dagen plaats aan meerdere kermisattrakties, zoals autoscoots, ballenfontein, schiettent, zweef, een wervelende bank, tenten met behendigheidsspelen en ook de oliebollenkraam ontbrak niet.
Traditioneel is de eerste avond, de vrijdagavond, voor veel dorpers die elkaar lange tijd niet hebben gezien, een ontmoetingsavond en er wordt dan ook heel wat bijgepraat over het wel en wee binnen familie en bedrijf.
Voorafgaand aan de kermis vond op vrijdag in de vooravond het traditionele kermis-bedrijfsvoetbal plaats op het JVC-terrein, dat werd gewonnen door het team van de loterijclub. De zaterdag werd gevuld met kermis en muziek en op zondag vonden als van ouds, naast de kermis,volkspelen plaats.Zondagmorgen om 11.00 uur kon worden geknuppeld naar de katten die waren verstopt in houten haringtonnetjes,

kortweg katknuppelen genoemd, dat plaatsvond op het ijsbaanterrein. Daar was ook, aansluitend een spuitvoetbalwedstrijd georganiseerd. Ondanks veel concurrentie slaagde het team “De Sloopkogels”, net als vorig jaar, er opnieuw in de hoofdprijs te winnen. De Culturele vereniging verplaatste daarna het volksfeest naar het Loopuytpark waar om 16.00 uur een wipspel plaatsvond. Miss Kermis 2007, Kirsten Angevare, kwam speciaal even langs voor het uitreiken van de prijzen bij het spuitvoetbal en het wipspel. De horeca, Café Peanuts, zaal Prins Hendrik en de feesttent achter de T'Happerij, hadden alle kermisdagen volop muziek en bier in huis en tent. Julianadorpers kunnen terug kijken op een zeer geslaagd, gezellig verlopen Julianadorper Kermis 2007. Voor veel kermisvierders was het weekend veel te snel voorbij, zij zien nu al weer uit naar de volgende editie in 2008.
 
Openingsavond Kermis Julianadorp 2007
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 

 

Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp .Parel .van. de .Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
email: julianadorp@hotmail.com
dd. augustus 2007
copyright Julianadorppromotie '95