Laatste Nieuws
Donderdag 8 oktober
waren lezingen over
100 jaarJulianadorp in
wijkcentrum het Zwanenest
door Bremer en Ellermeyer
lees meer...
Erica Terpstra opent jubilemfeesten 100 jaar Julianadorp
Erica Terpstra zal op Koninginnedag de festiviteiten rondom de viering van 100 jaar julianadorp officieel openen. In een brief meldt oud-staatssecretaris en NOC/NSF-voorzitter het een eer te vinden het startsein te mogen geven. ,,Ik kijk er - met een oranje hart en heel veel goede herinneringen aan persoonlijk contact met Hare Majesteit Koningin en later Prinses Juliana - naar uit een bijdrage te mogen leveren aan de feestelijkheden. Ik zal er zijn!'' Om half tien zal ze het dorp aandoen, ze zal het openingwoord verichten vanuit de muziektent op het Loopuytpark. Naast Erica Terpstra zal ook Commissaris van de Koningin, Harry Borghouts met zij vrouw aanwezig zijn bij de officiŽle opening van het feestjaar in Julianadorp
Koningin komt (nog) niet
Koningin Beatrix komt niet op koninginnedag 30 april 2009 naar Julianadorp. Haar voorkeur voor die dag gaat uit naar de stad Apeldoorn. Wie weet, 2009 duurt 365 dagen lang, misschien vindt ze volgend jaar alsnog de weg naar Julianadorp
Marinus Vermooten schrijft
boek 100 jaar Julianadorp
Marinus Vermooten, erkend amateurhistoricus binnen de gemeente en zijn assistent Ton Slot zijn hard bezig met het verzamelen van informatie over 100 jaar Julianadorp met als doel deze informatie in 1909 in boekvorm uit te brengen.
Met name Ton Slot reist stad en land af om ouddorpers te bezoeken voor het verkrijgen van herinneringen en oud beeld materiaal. Hij heeft daardoor inmiddels veel uniek film- en fotomateriaal verzameld, dat na verwerking in het boek zal worden overgedragen aan de gemeentelijke historische vereniging.
Eerder gaven wij aan dat het ons niet duidelijk was of hun werkzaamheden wel zouden worden voortgezet, omdat een subsidieverzoek bij de gemeente niet is ingewilligd. Marinus Vermooten schreef ons, dat ondanks het uitblijven van subsidie zij toch doorgaan met het schrijven en samen stellen van het boek 100 jaar Julianadorp.
dd. 6 juli 2008
Verloting voor jubileum
Ten bate van de viering van het 100-jarig bestaan van Julianadorp wordt een verloting gehouden. De loten wordt aangemerkt als certificaten met een oplage van vierduizend stuks.
De certificaten kosten 25 Euro.
Het prijzenpakket moet nog worden samengesteld, maar voor de hoofdprijs wordt gedacht aan een buitenlandse reis.
Dorper vlag te koop

Stichting 100 jaar Julianadorp heeft het initiatief genomen om een eigen vlag voor Julianadorp te introduceren. Het ontwerp van de vlag is gemaakt de dhr. Sierksma uit Groningen en dateert van 1936. Het is afgeleid van het wapen van de heren van het Egmond, die lange tijd de heerlijkheid Huisduinen in bezit hadden.
De vlag kan worden aangeschaft voor de prijs van 17,50 Euro.

Julianadorp
sinds 1909
.

Polder
Het Koegras
sinds 1817.

 

 

 

 

 

pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright: Julianadorppromotie '95