JULIANADORP DORPERDAG 2008
GESLAAGDE EDITIE DORPERDAG 2008
Warm, erg warm was het tijdens de Dorperdag die zaterdag 7 juni jl. werd gehouden in en om het buurthuis Drooghe Bol te Julianadorp. Hoewel het bezoekersaantal hierdoor enigszins minder was ten opzichte van vorige edities van dit evenement, gold dit zeker niet voor de inzet van de aanwezige verenigingen en clubs!
‘s Morgens om 8 uur waren de vrijwilligers van het buurthuis al in touw om alles in gereedheid te brengen voor de verenigingen en clubs, die zich tijdens deze Dorperdag wilden manifesteren. Gedurende deze dag kon men informatie inwinnen bij o.a. Stichting Triade, WMD en Avalon of kon men zich aanmelden voor diverse workshops, zoals de knutselclub van Joop Dumont en Jolanda de Haan, workshop schilderen door Meesterschilder Willem Rep én de creatieve workshop van De Vlinder van Anneke Loos, waarmee met name de kinderen, zich uitstekend vermaakten.
Het springkussen in de vorm van een junglebaan (beschikbaar gesteld door Ron van der Meijden) had eveneens grote aantrekkingskracht op de kids.
Zowel de kundigheid van Smokey Railway Club, die een prachtige opstelling met elektrische treinen en auto’s hadden uitgestald, als de behendigheid van de Scoutinggroep Abel Tasman om sleutelhangers van touw te vervaardigen mochten zich in de nodige belangstelling verheugen.
De demonstratie koersbal sprak vooral de ouderen onder het publiek aan hoewel enkele jeugdige aanwezigen toch ook wel graag in de regels van het spel wensten te worden ingewijd.
Dansschool Marga stal de show op deze dag met een aantal uitstekend uitgevoerde demonstraties van de diverse dansstijlen die men zich op deze school eigen kan maken. Ondanks de warmte in de danszaal lieten de dansers tijdens de demo Solodance zich met zichtbaar enthousiasme van hun beste kant zien. Schijnbaar onvermoeibaar toonden de Breakdancers hun, met regelmaat, halsbrekende kunsten, zetten de Swingkids hun beste beentje voor en lieten twee prachtig uitziende paren met een Latin-American demonstratie het bloed sneller koken, daarmee wellicht bij menigeen de beklemmende warmte op deze dag nog verder opstuwend.
Alsof dat nog niet genoeg was, werden de aanwezigen nog even mee teruggenomen in de tijd toen één danspaar de nog altijd populaire “Rock & Roll” met ogenschijnlijk gemak zichzelf de dansvloer toeeigende.
Al met al een geslaagde Dorperdag, waarvoor buurthuis Drooghe Bol de vrijwilligers en de diverse deelnemers van harte wil bedanken. Wij hopen dat u de volgende editie van de Dorperdag (wederom) van de partij bent!

( tekst: Odmar Tichelaar en foto’s: Ricardo van Beveren van buurthuis Drooghe Bol)
 
Dorperdag 2008 fotoimpressie
.

Dorperdag 2008, een gezellig ogende, stralende dag (foto julianadorpromotie '95)
.
Twee prachtig uitziende paren met een Latin-American demonstratie
.
een danspaar volop in “Rock & Roll”Schijnbaar onvermoeibaar toonden de Breakdancers hun halsbrekende toeren
.
Swinging out with the Swingkids

ook het solodansen in Drooge Bol trekt veel liefhebbers
 
Deze pagina is gemaakt voor de website:
Julianadorp Parel van de Kop
dd 12 juni 2008
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright: Julianadorp-promotie '95