.
Raymond Bakker winnaar Wielerronde Julianadorp 2013
Tijdens de enerverende wielerronde van Julianadorp op zondag 1 september kwam Raymand Bakker uit Julianadorp als winnaar over de finish. Vanaf de start bleek al gauw dat hij zijn zinnen had gezet op deze, na jaren, in ere herstelde wielerwedstrijd in Julianadorp die ging over een afstand van zeventig kilometer. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte hij uit het peleton, maar het bleek al weldra een te grote opgave om die solovlucht vol te houden. Er ontstond vervolgens een kopgroep van zeven man en die bleek wel lang te kunnen standhouden. Nadat daaruit drie renners waren weggevallen reed uiteindelijk een groepje van vier man om de prijzen. Met nog vier rondes te gaan sloeg Raymond Bakker opnieuw toe. Het moment was goed gekozen, want hij bleek in staat zijn achtervolgers ruimschoots voor te blijven en behaalde glorieus de overwinning.
Raymond Bakker won niet alleen de hoofdprijs, hij werd ook uitgeroepen tot strijdlustigste renner Ťn hij had tijdens de wedstrijd de meeste wedstrijdpunten behaald. De tweede prijs werd behaald door Edwin Sierkstra uit Hoogkarspel en als derde eindigde Henk de Jong uit Mijdrecht. Jermo Agema kreeg de pechprijs, hij had tijdens de wedstrijd twee keer lek gereden en Gť Bakkum werd nog gehuldigd als oudste deelnemer afkomstig ui Julianadorp.
De meer dan vijftig renners waren na afloop zeer te spreken over de organisatie van de Julianadorper Wielerronde. Het parcours met een afstand van zestienhonderd meter, dat grotendeels door het oude dorp liep, werd als zeer afwisselend ervaren. Al moet het materiaal bij dit parcours wel goed in orde zijn. Bij het passeren van verhoogde weggedeelten tijdens de wedstrijd hadden de wielen van de racefietsen het zwaar te verduren en ook klonk regelmatig het geluid van klapperende kettingen en derailleurs .
De vernieuwde Wielerronde Julianadorp is bij rennners en deelnemers zo goed bevallen dat er nu al weer wordt gedacht aan een vervolg. De organisatie, bestaande uit Bart Denijs, Gerrit van Mullem, Klaas de Graaff en Leo Flecken, kan dan ook de datum voor volgend jaar veel eerder op de landelijke agenda laten plaatsen, waardoor mogelijk nog meer renners kunnen worden begroet.

De dikke banden race was ook een succes
Voorafgaand aan de Wielerronde van Julianadorp werden dikke banden races gehouden. De wedstrijden waren opengesteld voor een ieder, maar het was met name jeugd dat zich had aangemeld. In vier verschillende leeftijdscategorieŽn werden wedstrijden verreden. Bij deze races werd letterlijk een rondje om de kerk gereden, het was een kleiner rondje dan bij de wielerwedstrijd. Vanaf het Loopuytpark, waar de start- en finishlijn lag, werd gereden door de Parkstraat, Vlietstraat, Landbouwstraat en weer terug naar het Loopuytpark .
Bij de verschillende leeftijdsgroepen werd de eerste prijs gewonnen door; Thijs Dobbe, Binck Burger,Rowan Schuit, en Gijs Burger.

hieronder een fotoimpressie van het wielerevenement Julianadorp 2013
 

Ramond Bakker winnaar van Wielerronde Julianadorp 2013 met het kampioens-shirt
voorzien van treffende schouderstuken overeenkomend met de vlag van Julianadorp
met op de borst de sponsors die het evenement mede mogelijk maakten.
 

Winnaar Raymond Bakker geflankeerd door Edwin Sierksma(2), en Henk de Jong(3)
 

Thijs Dobbe won bij A- klasse dikke banden-race
 

Binck Burger winnaar B-klasse dikkebanden-race
 

Rowan Schuit won de C-klasse dikkebanden-race
 

Gijs Burger won bij de D-klasse dikkebanden-race
 
 
 
 
 
 
 

Sven van Mullem in de bocht op het Loopuytpark
 
 
 
 
 

Gijs Burger winnaar bij de D-klasse dikke banden race met daarachter Rowan Schuit winnaar C-klasse
 
 
 
 

Rondemiss Caitlin Smit en medeorganisator/speaker bij de jeugd Gerrit van Mullem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raymond Bakker reed meerdere keren solo aan kop van de wedstrijd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raymond Baker alleen voorop bij het ingaan van de laatste ronde
 

De achtervolgers, op tweehonder meter achter Raymond.
vlnr. Ton slippens, Edwin Sierkstra en Henk de Jong
 

Winnaar Raymond Bakker juichend over de finish van de Wielerronde Julianadorp 2013
 

"Ik voelde me goed en was gebrand om
deze wedstrijd in eigen dorp te winnen"
aldus Raymond Bakker.
meer info en foto-s op website wielerrondejulianadorp.nl 

 

 
Deze pagina is samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
d.d. 3 september 2013
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
email:
julianadorp@hotmail.com
copyright Julianadorppromotie'95