.
 
Julianadorp Power Festival 2013, veel kracht, geluid, publiek en vertier
De bijna honderd vrijwilligers van de organisatie, de tweehondervijftig deelnemers aan de trekkertrekwedstrijden, de ruim veertig deelnemers aan de trekkerbehendigheidswedstrijd en daarbij nog veel vertier voor jong en oud hebben de derde editie van het Julianadorp Power Festival opnieuw tot een aansprekend en prachtig Julianadorper evenement gemaakt. Het
Julianadorper Power Festival kan inmiddels wedijveren met Springfair, JullianaPop en de Dorper kermis wat betreft de publieke belangstelling. Ook deze editie, op zondag 15 september, trok weer een kleine vierduizend bezoekers. De organisatie trof het met het weer, dat bijna de hele dag zonnig was, terwijl er tijdens de voorgaande dagen, tijdens het inrichten van het festivalterrein, veel regen was gevallen.

Bijzonder bij dit evenement was ook dat het gratis toegankelijk was. Waar tref je dat nog aan in deze tijd, zonder dat er overdreven veel gemeentelijke subsidie wordt verstrekt. De organisatie mocht zich verheugen op een groot aantal sponsors die het grootste deel van de kosten afdekten.

Bij de trekkertrekwedstrijden werd gestreden in tien verschillende gewichtsklasses, die tevens vaak de cilinderinhoud en daarbij de kracht van de trekker bepalen. Ook waren er nog een tweetal specials, machines waarbij vliegtuigmotoren de krachtbron vormen. Deze machines werden ingezet voor demonstraties die gepaard gingen met veel vuurwerk en een oorverdovend gierend geluid.

Voor de liefhebbers was een trekkerbehendigheidswedstrijd die deze keer bestond uit het aloude ringsteken, dat normaal met een aanspannning van paard en rijtuig wordt gedaan, maar nu met daarvoor speciaal uitgeruste trekkers werd uitgevoerd.
De jeugd was ook niet vergeten. Daarvoor waren diverse attracties en doe-dingen uitgestald op het festivalterrein.

Al met al een zeer geslaagde derde editie van het Julianadorper Power Festival
met dank aan de vele vrijwillgers en sponsors

meer info en uitslagen over het festival op de website van Julianadorp Power Festival

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze pagina is samengesteld voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
d.d. 17 september 2013
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright Julianadorppromotie'95