Koninginnedag 2012 in Julianadorp was een zeer geslaagde, zonnige, dag met veel vertier.
Dorper Chris Bregman één van de geridderen van dit jaar.
De verschillende organisaties die zich inzetten voor de Koninginnedagviering in Julianadorp kunnen, mede door het prachtige zonnige weer, terugzien op een uitstekende koninginnedagviering.
Voorafgaand aan de Koninginnedag werden zoals gebruikelijk Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld.
Chris Bregman, een rasechte Julianadorper, werd geridderd voor zijn tientallen jaren inzet voor IJsclub Julianadorp. Hij is de supertechnicus binnen het bestuur die al veel technische problemen het hoofd wist te bieden. Alle machines van de club, het zijn er heel veel, worden door Chris uitstekend "op stoom" gehouden. Daarbij was hij gedurende een aantal jaren secretaris van de IJsclub.
Zondag 29 april begonnen schoorvoetend de feesten met Oranjebal in Dorpshuis Julianadorp. De sfeer was uitstekend, maar iets meer belangstelling was welkom geweest. Ook op de zondagavond zagen we, dat Wesley haar plekje op de vrijmarkt alvast had gereserveerd. Met het opschrift "bezet" en door vlaggetjes gemarkeerd was duidelijk gemaakt waar ze haar plekje had gedacht. Maandag 30 april toen de vrijmarkt werd gehouden bleek bij navraag dat ze inderdaad haar plekje had kunnen behouden. De direkte buren waren zo aardig geweest het plekje vrij te laten.
Voor de Culturele Vereniging was het even gissen hoe laat de eerste "kooplieden" konden worden verwacht. Kwart voor zeven had ze geprikt, maar toen waren de eerste plekjes al ingenomen. Om half zes in de morgen waren de eerste handelaren al neergestreken en in de loop van enkele uren raakte het hele Loopuytpark bezet met allemaal uitstallingen van koopwaar, waarbij veel speelgoed de boventoon voerde. Een aantal kinderen was creatief geweest met het maken van kaarten en gebak dat ze aan de man probeerden te brengen. Een jeugdige jongleur en een saxofoniste zorgden voor ander, prettig vertier. Rond negen begon een grote toeloop van bezoekers uit het hele dorp, de fietspaden richting Loopuytpark waren zwart van wandelaars, fietsers en kinderwagens. De vrijmarkt werd gehouden tot één uur in de middag.
Tijdens de ochtend werden ook nog Koninginnedagactiviteiten georganiseerd in Zwanenbalg bij de Franciscushoeve en op Noorderhaven. Muziekvereniging Kunstzin zorgde daarbij voor de feestklanken.
's
Middags om half twee begonnen traditioneel de kinderspelen op het veld van JVC. De Culturele Vereniging had voor de kinderen een stormbaan en meerdere oud-hollandse spelletjes opgesteld. Zij deelde ook nog suikerspinnen uit, die ter plekke door vrijwilligers werden gemaakt. De jeugdige deelnemers konden, middels een stempelkaart, zich melden bij alle spelletjes en ook nog versnaperingen verkrijgen.
De organisatie van de kinderspelen werd tijdens de kinderspelen verrast met een onaangekondigd bezoek van Burgemeester Schuiling die daarmee zijn belangstelling toonde voor het verloop van Koninginnedag in Julianadorp.
Tijdens de namiddag was er nog doelschieten voor de jeugd in verschillende leeftijdsgroepen.
Ook begon toen het Oranjebal in de, speciaal voor dat doel opgestelde, tent achter de T'Happerij. In de overvolle tent kon tot in de kleine uurtjes worden gehost op mechanische muziek. Door de voornamelijk ontspannen en vrolijke gezichten kon worden vastgesteld dat de bezoekers zich zeer goed vermaakten met dank aan de uitbaters van de T'Happerij.
Foto-impressie - Koninginnedag Julianadorp 2012
* Chris Bregman Koninklijk onderscheiden
* Oranjebal Dorpshuis Julianadorp
* Vrijmarkt Loopuytpark
* Versierde fietsen Zwanenbalg
* Spelletjes op JVC-veld
* Oranjebal T'Happerij

De deze week geplaatste tulpsculturen waren tijdens koninginnedag omgeven met de
Nederlandse driekleur voorzien van oranje wimpel en twee Julianadorper vlaggen

Chris Bregman Koninklijk onderscheiden

Gewoon Chris Bregman, zoals hij is, maar nu wel mèt Koninklijke onderscheiding

Typisch Chris Bregman, knutselen aan machines, dat hij
ook al tientallen jaren doet voor "zijn" IJscub Julianadorp

Oranjebal in Dorpshuis Julianadorp

Vrijmarkt Loopuytpark

Ashley(onder) heeft haar plekje al op de dag voor de vrijmarkt kunnen veilig stellen

Harder werkers van de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit, Sten, Marcel en Ed

Koninginnedag in Zwanenbalg
Volgende pagina >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
copyright Julianadorppromotie '9