Nederlands Kampioenschap BEACH-HANDBALL 2011
op het strand van Julianadorp aan Zee
Jeugdteams JHC C1 en JHC B1 behaalden derde en vierde plaats
bij Nederlands Kampioenschap Beach-Handball
.
Op zaterdag 25 en zondag 26 juni werd het Nederlands Kampioenschap Beach-handball gehouden. Het was de eerste keer dat het toernooi plaatsvond op het strand van Julianadorp aan Zee. De voorgaande edities werden op het strand van Scheveningen georganiseerd. Het Nederlands Handbal Verbond, de organistator van dit landelijk evenement kon volop profiteren van de ruime ervaring van de afdeling Noord Holland Noord die op het het dorper strand al jaren achter elkaar de Beach-handball kampioenschappen van Noordholland Noord organiseert.
Onder de vele deelnemende teams bevonden zich ook twee dames junioren teams van de dorper handbalvereniging JHC. Tot de kruisfinales hielden ze knap stand, maar moesten daarna toch hun meerdere erkennen in teams van elders uit het land. JHC B1 eindigde als vierde van hun poule van acht teams, maar JHC C1 lukte het om een derde plaats te behalen in hun poule die bestond uit negen teams.
Het toernooi begon op zaterdag met zeer slecht weer. Regen en wind hield de toeschouwers maar korte tijd langs de lijn om het veld. De spelers hadden geen keus, zij moesten hun wedstrijden gewoon afwerken. Op de zondag daarna was het geheel anders. Prachtig zonnig weer gepaard gaand met een zacht briesje zorgde ervoor dat het voor de spelers een zweetpartij werd. Toeschouwers die niet zo goed bekend waren met de spelregels verbaasden zich in het begin over de puntentelling, bijzondere worpen met een schijnbeweging en doelpunten gemaakt door de keeper telden dubbel. De scheidsrechters gaven met lange en korte fluitsignalen aan de tellers door hoeveel punten moesten worden geteld.
Tijdens de wedstrijden van Handbalverbond afdeling Noord Holland Noord was al wel bewezen dat het Julianadorper strand zich uitstekend leent voor grote strandsportwedstrijden en dat bleek ook weer bij dit evenement. Begeleiders, sporters en bezoekers konden zich zondag laven aan de zomerse omstandigheden en voor wie een beter overzicht wilde was het terras van strandpaviljoen Een Zee van Tijd een aangename pleisterplaats. En zoals altijd was het strand zeer goed bereikbaar, zonder noemenswaardige parkeerproblemen voor de gemotoriseerde bezoekers en deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Beach-handbal. Menig sporter en bezoeker reisde na het toernooi flink verbrand huiswaarts en ...het toernooi is zeker voor herhaling vatbaar.
sfeerfoto-s NK Beach-Handball
foto-s van JHC B1
foto-s van JHC C1
foto-s diverse deelnemers
de totale uitslag
verslag van Tilburgse beachhandballers die met heren en damesteam het NK.wonnen
 
 
 
 
 
 
 
 
Dames jeugd JHC B1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dames jeugd JHC C1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aktiefoto's van diverse teams die deelnamen aan het N K Beachhandball
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EINDSTANDEN NK BEACH HANDBALL 25 EN 26 JUNI 2011
Dames Senioren P 01
1 Berdos 7e
2 Leudal 6e
3 M.H.V.'81 3e
4 Olympia H 4e

Heren Senioren P 01
1 C.S.V. Handbal 4e
2 Cabezota 3e
3 Unitas 5e
4 vrij

Dames A - Jeugd P 01
1 AAC 1899 7e
2 H.V.C. 5e
3 Borhave 3e
4 V.Z.V. 4e

Heren A - Jeugd P 01
1 Berdos 8e
2 Unitas 6e
3 Univé Achilles 1e
4 Donar 4e

Dames B- Jeugd P 01
1 E & O 2e
2 Hacol'90 6e
3 Voorwaarts 1e
4 Z.A.P. 5e

Heren B -Jeugd P 01
1 Unitas 1e
2 Univé Achilles 5e
3 Vrone 3e
4 Aristos 2e
5 D.S.O. 6e
6 Oliveo 4e


Dames Senioren P 02
1 TSHV Camelot 1e
2 Cabezota 2e
3 Vrij
4 GoconnectIT/Fortissimo 5e

Heren Senioren P 02
1 Q-Quest Camelot 1e
2 Habo'95 2e
3 DVC 6e
4 VZV 7e

Dames A - Jeugd P 01
1 H.V.V.'70 7e
2 Kiddy World/SEW 2e
3 Handbal Someren 6e
4 D.S.S. 1e

Heren A - Jeugd P 02
1 Houten 5e
2 Loreal 3e
3 Olympia'89 2e
4 Hercules 7e

Dames B- Jeugd P 02
1 J.H.C. 4e
2 Olympia'89 8e
3 GoconnectIT/Fortissimo 3e
4 Stompwijk'92 7e

Dames C Jeugd P 01
1 Combinatie'64 DCJ 2e
2 Habo'95 DCJ 5e
3 J.H.C. DCJ 3e
4 Voorwaarts DCJ 7e
5 Z.A.P. DCJ 1e
6 Berdos HCJ 8e
7 Univé Achilles HCJ 4e
8 Vrone HCJ 6e
9 S.V. Rijnstreek DCJ 9e
 
Tilburgse beachhandballers winnen dubbel NK.
Afgelopen weekend zijn zowel de dames van TSHV Camelot als de heren van Qquest-Camelot Nederlands kampioen beachhandball geworden. In 2010 grepen beide teams net naast de titel.
In Julianadorp in de kop van Noord Holland werd 25 en 26 juni gestreden om de Nederlandse titel.
Het damesteam wist als tweede team door de poulefase heen te komen, achter Cabezota (, Enschede), de kampioen van 2010. In de halve finale werd overtuigend van MHV'81 gewonnen, waarna de dames het in de finale weer op moesten nemen tegen Cabezota. In deze spannende finale ging het lange tijd gelijk op, maar wisten de dames van Camelot de eerste set naar zich toe te trekken. De tweede set werd ruim gewonnen door de dames uit Enschede. Na deze gelijke stand moest de titelstrijd besloten worden door middel van shoot outs (1 tegen de keeper). Deze shoot outs werden met 5-2 gewonnen door het Tilburgse team, waarmee revanche werd genomen op de verloren finale van 2010.
De heren van Qquest-Camelot wisten de winnaar van 2010, DSS, al in de poulefase uit te schakelen. Zij gingen als poulewinnaar door naar de halve finale waar ze zeer gemakkelijk wonnen van CSV, Castricum. De finale werd vervolgens gespeeld tegen HABO '95 uit Boekel. Tijdens deze zeer spannende finale pakten de mannen van HABO '95 de eerste set en een grote voorsprong in de tweede set. Door een enorme comeback aan het einde van de tweede set, wisten ook de heren shoot outs af te dwingen. Door goed keeperswerk en perfecte afrondingen wisten ook de heren de Nederlandse titel te grijpen en het Tilburgse feest compleet te maken.
Qquest Camelot en TSHV Camelot gaan de rest van het seizoen Europees beachhandball spelen en proberen zich te plaatsen voor de Europese finales in 2012. Op dit moment hebben zowel de dames als de heren de nodige punten al binnengehaald en wordt dit weekend in Calella gespeeld om meer punten in de wacht te slepen.
Daarnaast is een van de doelen van TSHV Camelot om het beachhandball in Nederland te promoten. Dit doen zij door in het land clinics te geven aan jeugd en door het organiseren van hun eigen Europese Beachhandballtoernooi van 22 tot en met 24 juli 2011 op de sportvelden van Tilburg University.


Noot:
TSHV Camelot is de Tilburgse studenten handbal vereniging. In 2008 wisten zij al de europese finales beachhandball te bereiken. Sindsdien heeft beachhandball een prominente plaats gekregen binnen de vereniging. In samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond, probeert het draagvlak te creëren voor deze spectaculaire, dynamische sport.

 

 

 

Deze pagina is gemaakt voor de internetsite
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
dd. juni 2011
copyright Julianadorppromotie '95