JULIANADORPER POWER FESTIVAL WEDEROM GROOT SUCCES.
Op zondag 18 september werd de tweede editie van het Julianadorp Power Festival georganiseerd. Het festival bestaat uit een trekker-trek-evenement met wedstrijden in elf verschillende klassen aangevuld met andere aktiviteiten op het festivalterrein.
Het eerste Julianadorp Power Festival werd in 2009 georganiseerd, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Julianadorp. Dat was een groot succes en de organiserende groep Julianadorpers besloot toen om het evenement om de twee jaar te laten plaatsvinden. Zij heeeft zich daarbij verenigd in de Stichting Julianadorp Power Festival met als voortrekkers, Jos Thomas (vz.),Jan Romar(secr.), Hans Wessels(penn.mstr), Reinder Kooistra(techniek),Henrico Wessels(wedstrijdleider) en Marco Berbee(regels en vergunninigen). Zij worden gesteund door een hondertal vrijwilligers en een respectabel aantal sponsors.
Het Julianadorp Power Festival van dit jaar was opnieuw een groot succes. Meer dan tweehonderd deelnemers hadden zich aangemeld. En de deelname van een Belgische piloot-trekker-combinatie gaf het zelfs een internationaal tintje.
De wedstrijden werden om tien uur geopend door Mark Poldner,direkteur van de Rabo-bank en George Looijestein van Hollands Noordkop, hoofdsponsors van
het Julianadorp Power Festival.
Voor de organisatie was het de eerste uren van het evenement wel even slikken, want de weersomstandigheden waren bar en boos. Door flinke regenval en kou was er toen nog weinig publiek. Voor de deelnemers was de regen in het geheel geen belemmering. Zij zijn er de afgelopen maanden tijdens het landwerk wel aan gewend geraakt. De wedstrijdbaan doorstond het verslechterde weer. Door de zandgrond werd het water redelijk opgenomen. Echter rond twee uur in de middag brak het zonnetje door en kwamaansluitend toch nog veel publiek toestromen naar dit toch wel zeer bijzondere en spectaculaire dorper evenement.
Naast de trekker-trek-wedstrijden waren ook nog aktivteiten voor kinderen en een trekkerbehendigheidswedstrijd georganiseerd.
Bij de wedstrijden van het Power Festival wordt “de Power”, de kracht, van zware landbouwtrekkers en andere sterke machines en de handigheid van de bestuurders beoordeeld door de tijd te meten van het slepen van een een remwagen die is voorzien van een glijdend gewicht. De verplaatsing, computergestuurd, van dat extra gewicht zorgt dat de remwagen aan de voorkant steeds zwaarder wordt, waardoor ook de trekkracht moet worden verhoogd. Daarbij is het zaak om niet in slip te geraken, want dan komt de hele combinatie tot stilstand en is de wedstrijd afgelopen en worden de sleepafstand en tijd genoteerd. Wedstrijden vonden plaats in elf verschillende gewichtsklassen. Er mocht twee keer worden gestart om tot een hoge score te komen. Maximaal moest honderd meter worden afgelegd, hetgeen meestal niet werd gehaald. Zo wel, dan werd gesproken van Full Pull.
De voorbereiding voor deelname aan de wedstrijd bestaat uit een keuring en controle van het gewicht van de trekker. De hoogte van koppeling aan de trekker is ook aan eisen gebonden, die wordt per gewichtsklasse vastgesteld. Judith Romar, ��n van de dorper deelnemers, zagen we bezig met het leeg laten lopen van de trekkerbanden. Zij zorgde daarmee voor een goedgekeurde hoogte van de trekhaak van haar trekker.
Hieronder volgt een
fotoinmpressie en een filmpje van het evenement.
 
Foto-impressie van Julianadorp Power Festival 2011
 

Mark Poldner, direkteur van de RABO-bank, die de opening van het Power Festival
verrichtte op baan 1 kreeg vooraf instructie van Jan Romar
 
 

Er was alom verbazing dat hij als leek zomaar een afstand van 85,61 meter haalde
 
 

keuring en weging van de trekker voorafgaand aan de wedstrijd
 

Een rij trekkers in afwachting van de start van de trekwedstrijd
 

babbel de babbel
 

Jilles de Wit, met een old-timer trekker, had zich goed beschermd tegen de regen
 

Een paraplu op de trekker gaf de omstandigheden aan tijdens de eerste uren van het festival
 
 

De hele combinatie kwam tot stilstand halverwege de baan, einde van deze trek voor Richard Warmerdam
 

Judith Romar, een echte Julianadorper liefhebster van de trekker Power-wedstrijden
 

Lucht uit de banden, want de trekhaak van de trekker van Judith zat te hoog
 

Judith en haar Valtra 6850 in aktiemet uitstoot van wolken van genot in de klasse 3,6 ton sport
 
 

Zij behaalde met de trek een "Full Pull" - een afstand van 100 meter
 
 

Kopen ???????
 

Het publiek genoot volop van de wedstrijden
 

plaatjes makers...., op kni�n ervoor,.... lukt het een beetje ??
 
 

Rob Kreuk zag een deelnemer tot stilstand zien komen en heeft hem net afgevlagd voor de wedstrijd
 

George Jimmink met een draineermachine, deelnemer van de Klasse Overig
 

Dave Straathof met een trekker, John Deere op rubberen rupsen,
die vooral voor egaliseerwerk wordt gebruikt.
 

natgeregende leliebloemen langs de werdstrijdbaan
 
 
 
 
 
 
 
 
.
.
Filmpje Julianadorp Power Festival 2011
 
naar het begin van de pagina klik hier voor de uitslagen van de wedstrijden op
de website van JULIANADORP POWER FESTIVAL
 
Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
dd. 20 september 2011
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
parelvandekop@debvj.nl
copyright: Julianadorppromotie '95