Fotopagina 1   Fotopagina 2
Springfair Julianadorp opnieuw zeer geslaagd
Springfair Julianadorp is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een spraakmakend evenement hetgeen valt op te maken uit de jaarlijkse toename van het aantal bezoekers. Waren er vier jaar geleden nog een paar honderd bezoekers, dit jaar kwamen zo rond de vierduizend bezoekers op de fair. Als ook de kinderen, die gratis toegang hebben, daar nog worden bijgeteld, dan komt dat aantal zelfs nog dicht in de buurt van de vijfduizend. Mary Romar, leidster van de organisatie de stichting Springfair Julianadorp was dan ook zeer te spreken over de toenemende belangstelling. Het stimuleert de stichting om op de ingeslagen weg voort te gaan. Het op zondag 5 april gehouden evenement mocht zich verheugen op het prachtige bijna zomerse weer. De vele kraampjes met allerlei spullertjes zoals bloemdecoraties, brocante, curiosa,kunst, culinaire versnaperingen enz. stonden prachtig opgesteld in boomrijke lanen van Noorderhaven. Daarbij was de promotiegroep van de stichting 100 jaar Julianadorp prominent aanwezig met dorper vlaggen en de hoofdprijs van de 100 jaar Julianadorp verloting, een mooie donker oranje gekleurde auto op het dak voorzien van een afbeelding van de dorper vlag. De verkoop van de loten is tijdens de Springfair met kanongebulder gestart.
Er kon ook kennis worden gemaakt met de "kusmussen", van het Julianadorp Power Festival. Ze deelden nog geen kussen uit, maar zwarte ballonnen. Voor kinderen waren diverse stands waar ze aktief konden zijn en ook een springkussen ontbrak daarbij niet. Grootmoeders tijd werd in beeld gebracht door een vrouwengroep in klederdracht, die het kantklossen, weven, breien en het eerste machinale kleding naaien demonstreerde. Op het podium traden de koren de Zandwitches en La Mer aan en gaf de jazzband The Notoire Monks in afwisseling met de koren haar vistekaartje af. Op het aktiviteitenterrein kon nog worden genoten van demonstraties met honden in aktie met Frisbees, en Ponyrijden. Het evenementen werd nog muzikaal omlijst door Jachthoornblazers, fam. Buis met trekharmonica's en een draaiorgel.
De organistatie kan terug kijken op een zeer geslaagde Springfair 2009, het was wederom een pachtevenement waar zij, met de vele Julianadorper vrijwilligers, wederom trots op mag zijn
 
Fotoimpressie van Springfair Julianadorp 2009
fotopagina 1/2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
volgende pagina >>
 
Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
e-mail: julianadorp@hotmail.com
copyright Julianadorppromotie ' 95