De opening van de Koninginnedag en de start van de
feesten voor 100 jaar Julianadorp ��n groot feest.
Koninginnedag, donderdag dertig april, was niet alleen een Oranjefeest, maar tevens de dag waarop het jubileum feestjaar van 100 jaar Julianadorp van start ging. Speciaal voor het geven van het startsein was de bekende nederlandse Erica Terpstra uitgenodigd. Deze offici�le handeling vond plaats in de muziektent op het Loopuytpark. Nadat Gerrit van Mullem, voorzitter van de Stichting 100 jaar Julianadorp in zijn openingtoespraak een uitgebreide promotie van het wonen in Julianadorp verwoordde, trad Erica Terpstra naar voren. Door haar enthousiasme stal ze terstond de harten van de in grote getale opgekomen dorpers. Zij nodigde de omstanders uit om samen met haar het startsein te laten plaatsvinden door af te tellen. Na haar inzet bij de tien werd vervolgens massaal afgeteld en eindigde met het offici�le startsein van Erica Terpstra. Om het begin van de feesten nog extra luister bij te zetten werden door kinderen oranjeballonnen opgelaten. Na de openingshandeling trad loco-burgemeester Hienkens aan die zowaar sprak over "Ons Dorp" Julianadorp. Verrassend was ook de aanwezigheid van de nieuwe, waarnemend, burgemeester, dhr. Vriesman, die graag het volk dichter bij het bestuur van de gemeente wil brengen. Tot slot van dit offici�le deel van de opening van het jubileumjaar werd het boek " 100 jaar Julianadorp jong en dynamisch", geschreven door Marinus Vermooten, ten doop gehouden en als eerste aan Erica Terpstra aangeboden. Direkt na de opening werd Erica Terpstra door voorzitter Gerrit van Mullem langs de vrijmarkt en andere attrakties geleid, waar zij met haar aanstekelijke enthousiastme veel vreugde bracht. De jubileumfeesten zijn op deze morgen prachtig gestart.
Helaas moest tijdens de middag de uitbundigheid van de morgen worden teruggeschroefd door een zeer tragische gebeurtenis bij de koninginnedagviering in Apeldoorn, waarbij veel toeschouwers werden overreden. Kees Visser,de voorlichtingsman van de stichtig 100 jaar Julianadorp, heeft twee uur lang telefoontjes gepleegd om te bepalen hoe het feest in Julianadorp verder moest gaan. Besloten werd met enige soberheid de festiviteiten toch voort te zetten. De optocht voor versierde fietsen voor de jeugd kreeg zijn beslag met een aanzienlijke deelname van 150 kinderen. In de avonduren werd de hoofdact George Baker geschrapt. Het oranjebal verliep verder naar genoegen van de aanwezigen, waarbij toch ook de genoemde tragische gebeurtenis in Apeldoorn bleef doorzoemen.
Het programma van deze dag was zo overladen, dat we helaas niet alles hebben kunnen vastleggen. Een foto-impressie van de Koninginnedag is op een vijftal fotopagina's weergegeven.
 
De opening feesten Koninginnedag en 100 jaar Julianadorp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
klik hier voor een filmpje van het aftellen voor jubileumfeesten 100 jaar Julianadorp
 
naar begin van de pagina Blikvangers en Vrijmarkt Loopuytpark >>

 

 

Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
email: parelvandekop@debvj.nl
copyright: Julianadorppromotie '95