H o o f d p a g i n a
 
JulianaPop 2009 prachtig evenement met topact Jan Smit

Jan Smit tijdens zijn optreden op Julianapop 2009
Julianapop 2009 meest succesvolle festival in het bestaan van Julianapop. Met het uitnodigen van Jan Smit raakte het popfestijn voor het eerst in haar bestaan met de verkoop van meer dan 5000 toegangskaarten volledig uitverkocht. Het ijsbaanterrein dat volledig was ingericht als een gezellige evenementenarena werd geheel in beslag genomen doorde festivalgangers, die vanaf de aanvang uitzagen naar het optreden van het idool Jan Smit. Toch waren de andere acts van de dag ook zeer geslaagd.
D
e eerste band Voutlooz, de winnaar van Julianapop Primeur, is daarvan een voorbeeld. De band is een, zoals je het kunt noemen een 'runner up', die hard werkt aan een landelijke doorbraak en dat in middels is ingezet met een top-veertig hit. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een perfecte rock en roll show van Bob en de Bleuband. Een prachtige showband waar pit in zit. Zij kregen het publiek volledig mee met veel bekende rock en rollnummers uit de jaren vijftig-zestig van de vorige eeuw met als klapstuk het nummer "Kom van het dak af" van Peter Koelewijn. De band Stereo bracht eigentijdse muziek die ook was doordrenkt met opzwepende elementen en verrassende poses van de muzikanten. Nooit eerder schalde de naam Julianadorp zo hard over Het Koegras, die letterlijk in de microfoon werd geschreeuwd door Astrid Kunst,de zangeres van de band. Prachtig om mee te maken als Julianadorper. Yes-R toonde zich een ware rapper, voor de liefhebbers die de teksten vaak wonderwel gemakkelijk mee opdreunen, toch ook een welkome belevenis. Daarna was het tijd voor Jan Smit. Omdat hij op dezelfde dag ook optrad bij een popfestijn in Volendam had het manegement maar bedacht dat Jan en zijn vocale ondersteuning wel per helicoper konden worden binnengevlogen in Julianadorp. Dat vond plaats op een deel bouwland van Alie Hoogschagen, dat even braak ligt en al eerder met gras was ingezaaid. De landing van de twee ingezette helicopters op die locatie was angstvallig geheim gehouden. Enkele bevoorrechte personen mochten daarbij aanwezig zijn. Eenmaal geland merkte Alie op: "Hallo Jan, welkom, geef mij een hand want jij bent hier net geland op mijn land ". Jan Smit, ook de kwaadste niet, liet het niet bij een hand alleen. Hij verraste Alie ook nog met een paar dikke zoenen. Het ging allemaal vliegensvlug. Tijd om even te poseren was er niet bij. In sneltempo werden de klaarstaande busjes van de organisatie van Julianapop opgezocht en ging de reis verder naar de eindbestemming het ijsstadion Julianadorp, waar Jan Smit en zijn band vervolgens een perfecte show verzorgden. Bij de vraag of er verzoeknummers waren werden alle bekende hits genoemd. OK antwoordde Jan, die zal ik later in de show zeker brengen. En dat hebben we geweten. Met name het nummer 'Haar naam is Laura', was ontroerend, waarbij de zanger zich zeer inleefde in het lied. Of het kwam door de schittering van het licht of anderzijds, Jan leek opnieuw zelf ook enigzins aangedaan. Het publiek werd nog extra verwend met een toegift van drie nummers. Het was in één woord perfect.
Dat betreft overigens het gehele JulianaPop festival 2009, dat nog lang in het geheugen gegrift zal staan. En dat allemaal dankzij de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten om Julianapop mogelijk te maken. Julianadorp mag er trots op zijn. Met de complimenten aan (scheidend) voorzitter Michel Jansen van de Stichting evenementen Julianadorp, IJsclub Julianadorp, Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit, Brandweer Julianadorp,het politiecorps, de beveiligingsmensen, EHBO Koegras de geluids- en lichtmannen, de mannen met de grote stroomagregaten, sponsors en al de anderen die het festival mogelijk maakten. Namens geheel Julianadorp .....
Gefeliciteerd met het bijzonder geslaagde Julianapop 2009. BEDANKT !!!!!
 
Ter informatie voor bezoekers van deze website
Foto-s van het Julianapop festival 2009 worden op meerdere websites gepubliceerd
De op deze website geplaatste foto's is een selectie van de gemaakte foto's
met als doel een sfeerbeeld te tonen van het evenement.
 

klik hier voor de website van Julianapop
 
julianapop2008 Voutlooz Bob en de Bleuband Stereo Jan Smit Tuttifrutti de opbouw
 
Deze pagina is gemaakt voor de website
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
julianadorp@hotmail.com
copyright: Julianadorppromotie '95