Intocht avondvierdaagse Start Avondvierdaagse Avondvierdaagse onderweg
De 26e avondvierdaagse in het 100 jarig Julianadorp feestelijk gestart.
Met de dorpervlag hier en daar wapperend in de de stoet van bijna 1200 wandelaars is maandagavond 25 mei de zesentwinstigste avondvierdaagse Julianadorp feestelijk van start gegaan. Terwijl gedurende de middag enige dreiging van opkomend slecht weer was, troffen de deelnemers het toch nog met zeer aangenaam wandelweer. Ruim voor de start, die precies om half zes zou plaatsvinden, stonden al veel basischoolleerlingen bij sporthal Trefpunt te trappelen van ongeduld om te vertrekken. Ook groepen van sportverenigingen, verzorgingshuis Buitenveld en Noorderhaven en een aantal individuele deelnemers hadden zich aangemeld. Is er eenmaal gestart, dan zijn de enthousiaste kinderen, omringd door een aanzienlijk aantal begeleiders, meesters, juffen en ouders en de andere deelnemers binnen korte tijd allemaal op weg en volgen ze de, door de organisatie, uitgestippelde wandelroutes. Er zijn drie wandelafstanden uitgezet; vijf, tien en vijftien kilometer, die voornamelijk worden afgelegd binnen de bebouwde kom van Julianadorp met enkele uitschieters waarbij de lopers langs de Rijksweg worden geleid en Noorderhaven aandoen. Voor de lange afstanden staat ook ook nog een prachtige wandeling door de duinen bij Julianadorp aan Zee op de rol..
De eerste avond was het prachtig wandelweer. De voorspellingen van de komende dagen zijn niet best, die kunnen wel eens uitlopen op regenachtig wandelavondjes
, hetgeen we de laatste jaren niet vaak meer hebben meegemaakt.
De tweede avond leek eerst regenachtig te verlopen. Meerdere wandelaars hadden uit voorzorg regenkleding aangetrokken, maar het viel alles mee. Er kwam een klein regenbuitje vergezeld met enkele harde winstoten over gedurende de wandeltocht. De regenkleding bleek niet echt noodzakelijk.
De derde dag, woensdag 27 mei, kwamen de wandelaars kletsnat aan de finish, het weer was bar en boos met veel regen en bij vlagen harde wind. Desondanks kregen we geen melding van uitvallers.
Door het meevoeren van de dorper vlag heeft de wandelstoet al een feestelijke aanblik. Wat zou het een mooi plaatje zijn, als donderdagavond, tijdens de intocht massaal dorper vlaggen in de stoet worden opgestoken. Dan beleven we een echte feestelijke intocht van deze avondvierdaagse in ons jubilerend 100 jarig Julianadorp. Neem k de dorper vlag mee op donderdagavond !!!
Wandelroutes Avondvierdaagse Julianadorp 2009
Routes 5km Routes 10 km Routes 15 km

De dorper vlag in top bij de avondvierdaagse in het jubileumjaar van Julianadorp
 

Avondvierdaagse Julianadorp 2009 is gestart
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oorverdovend mooi door de tunnel van Kruiszwin naar Vogelzand
 
 
 

Hoera, de leerlingen van de Rank met de dorper vlag voorop
 
 

Wandelaars van de avondvierdaagse Julianadorp lopen nog drie te zien en te horen in Julianadorp
 
Intocht avondvierdaagse   Avondvierdaagse onderweg
 
Deze pagina is gemaakt voor de internetsite
Julianadorp Parel van de Kop
http://www.julianadorp-parelvandekop.nl
dd. mei 2009
copyright Julianadorppromotie '95